sol å promenad

Idag har det varit jätte fint väder. Efter att jag varit iväg på dagens aktivitet så va det hem å fixa käk till mig. Varma upp det vi åt i går sedan va det vila vila vila som att huvudvärken å nackstelhet kom. Efter vila så tog jag min kära bil å tog en sväng till stranden för en helt underbar promenad. Det va vindstilla å nästan inte ett moln på himmelen utan solen kunde lysa med sina underbara strålat. Å nästan helt ensam va jag. Dock va hörlurarna ifrån loka inget att hänga i julgranen. Måste leta reda på mina andra så att jag kan lyssna på musik igen i mobilen. Efter promenaden va det hem å vila å äta lite mellis å planera kvällsmaten tills dom andra två skulle komma hem. Ikväll vart det ärtsoppa med pannkakor som efterrätt. Efter detta vart det vila för mig igen då jag inte känner mig hundra. Börjar få ont i halsen igen. NEJ NEJ NEJ jag vill inte ha någon mer förkylning. J-E har pratat med Viasatt å dom säger nu att vi får säga upp det till den sista februari. Så detta hoppas jag är sanning nu så att det inte blir något mer problem med detta. Imorgon ska T leka med kompis å mamma å mommo ska komma hit å tapetsera om i vårat sovrum. ska bli så skönt. Vill bara få även tvrummet klart men det får vänta ett tag till. vi måste ju plocka ner allt å göra underarbetet men detta får vi vänta med i någon vecka till. T ska ju fylla år först å lite så. Imorgon är det sjukgymnasten för mig. Vi ska testa å försöka bryta min värk. Å detta hoppa ajg verkligen på då jag mår skit i min kropp. Ont ont ont gör det.nej nu ska jag se färdigt på tv:n sen kvälls grejerna innan sängen.

psykolog

oj vilket möte med psykologen idag. hon är ju bara inte från denna planet. Hon sårar mig mycket mer än vad hon hjälper mig. Denna gång va det att om jag inte hade funderat på att lämna mitt barn till fosterhem. Hm va vad sa du? ja hon frågade alltså mig om jag inte hade tänkt/funderat att lämna iväg mitt barn. Hon förklarade även för mig om att lagen säger att alla barn har rätt till BÅDA sina föräldrar. Men jag försökte förklara att jag vet mycket väl om att det finns en lag men när ett barn blir sviken gång på gång på gång. Då har man som vuxen ett ansvar att göra det bästa för barnets mående å det är just vad jag gör. Jag har bett om hjälp för att få det bästa som min dotter har rätt till. Jag blir så trött för att just detta har vi pratat om förrut å jag vet att vi inte har samma åsikt om detta. Men det där om fosterhemmet vart jag helt chockad över att hon ens nämnde. JA visst jag å T kan ha våra svåra stundet men jag skulle ALDRIG ALDRIG ALDRIG lämna iväg mitt barn. Hur skulle hon då må å vem skulle hon då kunna lita på. Om jag som just nu är hennes trygghet skulle lämna henne. Nej fy vill inte ens tänka tanken om detta. Nej måste ta tag i detta. Denna psykolog tär på mig så fruktansvärt. Nej fy fy det vill jag inte. Ska ta detta med fia-lotta på onsdag när jag har teletid till henne. NEj nu ska jag lämna detta efter mig å bara ta det där på onsdag.

pulkabacken

Idag har vi tagit det lugnt på förmiddagen. Satt i lite papper i pärmar osv. Skönt för kroppen å bara va. Efter maten bestämde jag dock att vi va tvugna att ta oss ut i detta underbara väder det har varit idag.Så T fick bestämma, stranden, pulkabacken eller bara va ute här hemma. hon valdde att åka till pulkabacken. Så vi gjorde varmchoklad å packade en picknick väska. Klädde oss i varma kläder å sen begav vi oss iväg. Hämtade bara upp Sluggo som att mamma skulle iväg å tävla med dom andra tre hundarna å bror hann inte komma hem innan hon skulle åka. Det vart en timme ungefär i backen den va snötäckt men ändå inte jätte mycket snö. Å det va inte alls så mycket folk det kom å gick ett par styckna annars va det mest vi å tre killar som åkte. Men det va skönt att komma ut en stund å få friskluft i detta underbara väder det har varit idag. Nu ikväll blir det nog inte mycket gjort. min kropp mår inte så bra just nu. Så jag klarar inte ens av att brodera längre så länge utan bara korta små stunder. Hoppas att det blir bra snart för tycker att detta är väldigt segt. Men Gunnar skulle testa med TEN:s på tisdag å sedan har jag en teletid på onsdag till läkaren så nu hoppas jag att dom kanske kan få bukt med detta. Strax dags att fixa kvällsmat då T börjar tjata om att hon är hungrig. Ska bra samla lite kraft också. Å på tisdag ska kanske mamma tapetsera om i sovrummet om inget annat inträffar. Så nu hoppas jag att det går bra å att vi får detta gjort så att vi kan fixa i ordning det så att vi kan få ordning i tvrummet tills T:s födelsedag dock får vi tapetseringen där en annan dag då det är mycket underarbete å det lär inte hinnas med innan hon fyller år.

badet

oj vilken dag. Hemsebadet hade idag simkunighetens dag. Oj oj oj vi packade en matsäck å åkte iväg med att det kommer att va hur fullt som helst på badet. men oj oj oj va fel vi hade. Det va vi lite folk hela tiden men familjerna byttes av. T tog hela 3½ märke. Hon kunde inte ta det sista helt då det inte fanns isdubbar å isgrejen att göra momenten på så därför får vi spara det till vi får chansen till att göra det. Idag simmade T det stora simprovet. 200meter utan att stanna simmade hon. å då skulle 50va på rygg å resten på bröst. När hon hade klarat provet så fick hon pris å diplom så hon va måttligt stolt sedan köpte jag även märkerna å oj va stollt hon va över det. Skulle även köpa ett till märke men det hade dom inte hemma så det får vi köpa sen när dom har fått hem det. T ville inte åka hem ifrån badet hon hade så skoj med två kompisar S å V två systrar. Dom livräddade varandra å gjorde en massa skoj. Efter badet så åkte vi till mommo för T skulle ha hjälp med sin stickning men hon va så trött så hon ville se på film. Tror faktiskt att hon somnade till en stund precis innan maten va klar. Vi fick fläskfilégryta å oj vad gott det va. Sen va det affären å tillslut hem å packa upp osv. I kväll har även T:s pappa ringt alltså det tog x-antal dagar för honom att ringa. suck. å sen förstår jag inte varför han frågar T när det är sportlov när han precis innan pratade med mig. Han måste liksom fråga mig när det passar att komma han kan inte bestämma något med T då hon kanske inte vet vad vi har planerat å inte. ;Men men vi får väl se. Han har ju lovet att komma när hon fyller år så vi får väl se. Hemma ikväll har hon lekt med dom två fåtöljerna som J-E köpte igår. Hon använder dessa som frisörstolar å oj vad hon leker med dessa. kul att se att hon kan en sådan fantasi. Oj vad trött jag är fastän klockan bara är tjugo i nio så går ögonen i kors. J-E sitter i sängen å ser på datorn på spåret i repris då han va iväg igår. själv sitter jag i tvsoffan å har tv 4 på men jag tittar inte så mycket utan sufar på datorn i väntan på att jag orkar göra mig i ordning för sängen. imorgon har vi inget bestämt ännu vad vi ska göra. Vi har hela sovrummet i tvrummet känns det som så det ser ju ut där efter men så är det ju när man ska göra om. Dock är alla lister nu målade två gånger å kanterna på bården å skarverna på tapeten nere så nu är det bara mammas tid vi väntar på.

avslag å bio

Så nu äntligen har jag tid att blogga dock blir det ifrån mobilen då jag inte orkar knäppa på datorn. Men som sagt det har varit några fulla dagar med en massa i almanackan men humöret å mitt mående förutom kroppens fortsatta bakslag så är det bra igen. Igår va t å jag på bup å det gick bra blir att träffas en gång i veckan ett tag så att t får prata i lugn å ro. Men det går som sagt bra. I onsdags ringde hon till sin pappa men han svarade inte han har hellre inte ringt upp ännu detta va ifrån min mobil. Tänk liksom om det hade hänt något med t som jag ville berätta men nej då. Svin. Orkar inte ödsla mer på det. Så nu slut. Idag fick vi avslag på våran ansökan till kommunal så det blir ingen äldreomsorgs mässa för oss denna gång. Som jag inte vet hur min framtid ser ut så orkar jag inte lägga mer energi på det heller. Men ikväll har jag haft en trevlig kväll med en tjej ifrån ensamstående föräldrar. Vi har varit på bio å det va riktigt trevligt. Vart kvar ute vid bilarna på g hem å prata så låren känns som is å mina fötter som i vanliga fall är kalla är det lite mer ikväll. Men det va de värt. Något vi måste göra om. J-E är på personalfest så t fick va hos sin mommo och moffa å moster ikväll. Imorgon funderar jag på att åka till badet med t då det är simkunnighets dagen full aktivitet med livräddning, ambulans å brandkåren å alla badar gratis så det lär säkert va mycket folk men som t tycker det är skoj med livräddning å jag vill att hon ska kunna det så är det bra att passa på när tillfälle ges. Nej nu ska jag sova. God natt.

hur länge ska man orka?

Ja min stora fråga hur länge man ska orka? Hur länge ska JAG orka å hur länge ska min familj orka med mig ja det är den stora frågan ikväll.... Just nu så känner jag att det bästa för mig hade varit att sänga in mig någon stans å släppa ut mig om typ 20år eller något. För just nu mår jag inge bra. Varken i kropp eller själ. det enda jag vill är att bli mitt gamla jag igen. Emma som vägde 30 kilo mindre okej kanske tog i lite men 25 kilo sedan skadan p detta är pga att jag inte kan röra mig som jag vill å dessa jävla tabletter. Allt detta gör att jag bara går upp fastän jag försöker göra mitt liv sundare. Dock inte så lätt när jag har en sambo å en dotter som gärna vill ha läsk, godis å andra söt saker ofta. men idag som sagt har jag varit vid en dietist å hoppas att jag kan gå få hjälp. Men det är tufft när alla andra kan men inte man själv. JAg mår skit utav att inte kunna va jag längre utan just nu känner jag att det är någon annan i min kropp någon annan som styr mig för detta är inte vad jag vill. Jag vill va en glad tjej, som har gnistan å livet. men just nu känns allt bara jobbigt. En chef som inte vill ha en, en dotter som har höga krav å vill att allt ska va perfekt, det ska va kalas hit å kalas dit å det ska se ut så å så å ser det inte ut så då är jag världens sämsta mamma som aldrig låter mitt barn leka med kompisar osv. hon får aldrig ha något roligt.osv. Jag vet snart inte vad jag ska göra. Jag mår bara dåligt utav gå hemma men min kropp eller rättar sagt min chef vill inte låta mig arbetsträna för att se om jag skulle kunna jobba. Vill ju inte heller säga upp mig för då får jag en massa karensdagar som jag inte klarar av ekonomiskt. Så nu är man anställd men man tillhör inte någon. Å min stora fråga är hur kan en chef säga att vi hörs när personen inte hör av sig. man kan räkna på händerna hur många gånger hon har hört av sig. Inte en gång har hon ringt å bara frågat hur det är. NEJ inte en jävla gång har det hänt. Så mycket betyder man som anställd. Inte ett skit. Så länge man jobbar å inte kräver något då är det guld å gröna skogar men när man inte gör det då har man blivit ett stort jävla problem som man vill bli av med på en gång. Jag längtar till mötet med min läkare då hoppas jag att hon har någon idé på vad vi ska göra för detta är inge bra för mig längre. Jag vill vill VILLL VIIIIIIIIIILLLLLLLLLLLLL göra något.Detta får mig att må fruktansvärt dåligt. Det är kul att man har "arbetskompisar" som hör av sig också... fick igår via ett sms när jag frågade en om vi skulle hitta på en grej att det tydligen skulle va personalfest. får marn reda på det? nej det får man inte. Har även fått höra att jag inte kommer tillbaka till jobbet mer å detta ska tydligen komma ifrån min chef. ja kul kul för det har vi inget sagt om ännu. Men men det är egentligen inte med sorg som jag skulle lämna min arbetsplats utan faktiskt med lite lättnad. En lättnad att komma vidare i livet att inte gå å trampa på samma ställe å bli en tjurig arbetskompis som egentligen har tröttnat på sitt jobb för si sådär 20-30 år sedan. Jag skulle faktiskt vilja gå bredvid inne på onokologen. Men som det är just nu är det inget alternativ. Min kropp strejkar till 110% jag har ett skov å bakslag. Det värker i minsta lilla muskel nästan å som sagt mitt humör är i botten. Kakorna idag vart skit. alla föll ner i golvet å en tjatandes tjej bredvid om att få smaka hela tiden fastän jag har sagt att det inte va säkert att det kunde bli något då det inte vart så många kakor. JA ja... allt gick åt skogen å jag mår skit. skulle nog va bäst om jag bara gick i säng å lät tårarna strömma ner längs min kind. just nu ser jag bara texten mellan några suddiga ögonfranssar fulla med tårar. Vet inte hur många tårar som föll när jag va ute. Jag orakr bara inte längre. funderar på att ta mina sista sparpengar å dra iväg över en helg bara jag jag jag....å bara va helt själv utan att ha någon annan med mig. bara sätta mig på ett hotellrum å bara sitta där å låta allt bara skölja över mig å ta det som det kommer. men nej det kan jag ju inte göra. jag måste ju ha min sparpengar till att betala mina räkningar för som vanligt lär ju inte pengarna räcka till räkningarna som jag får. utan pengar in på sparkontot ena månaden å ut nästa. ja så är livet som sjukskriven. inget vidare fett liv. Nej fy vilket inlägg. men som sagt just nu mår jag åt fanders. å tappat allt. men imorgon är det kanske bättre. men frågan är hur länge jag ska orka. en eller två dagar till eller blir det veckor eller år... ja den frågan vet jag inget om. Det enda jag vet är att jag är as förbanad på FITTTAN som bara vet vart gasen sitter å inte vad man använder ögon å broms till. Hon ska bara veta att hon förstört mitt liv. tagit mitt självförtroende tagit mitt liv. nu är jag en annan person i min kropp en person jag inte känner till. nej nu ska jag fundera om jag ska eller om jag inte ska.......

dietist å kakbak

Idag har jag varit vid dietisten. Å det gick bra. dock va hon först nästan 10min försenad å sen när hon väl kom ut då va hon tvungen att gå å ta något att dricka för hon va så förkyld å sen gå på toa så tillsist va hon 20min sen till min tid. Men men jag hade inga problem med det. Vi gick lite kort igen om mitt liv vad jag gör å inte gör. Hur jag äter och inte äter. Jag vill ju inte att detta ska drabba T så därför har jag bett om hjälp. Planen nu är att äta en bra frukost men inte för mycket. Dricka en kopp te eller ett glas vatten på förmiddagen. äta lunch men ingen potatis, ris, pasta utan då ska man ta en eller två grova mackor till köttet/fisken/ägget å sedan fylla ut med en massa grönsaker helst frysta. Sen ska man tänka att man snart ska äta igen så man ska inte äta så mycket utav maten. På eftermiddagen kan man ta en kopp te, ett glas vatten eller en skorpa. Till kvällsmat så äter man som vanligt men utan att T märker det så minskar man på pastan, riset eller potatisen å ökar på min grönsaker istället. efter maten om man blir sugan så kan man ta ett glas vatten. Sen får man lov att gå på kalas å fest å så utan att behöva tänka på sötsakerna men man kan tänka på när det serveras mat att man tar så lite som möjligt utav pasta, ris å potatis. vi hoppas nu att detta kan gå bra. Jag vill å känner mig motiverad så jag tror att det ska gå bra. ska även få inte lite mer motion även om min kropp behöver vila dessa timmar å dagar jag är "ledig" men en liten promenad kan man allt gå en ändå för friskluft behöver vi alla. Så nu hoppas jag att det kommer att gå bra. Fick en ny tid om tre veckor. suck bara för att jag är så fullbokad därför drog det ut så länge på tiden. men hon skulle höra av sig om det kom någon annan tid tidigare som jag inte va fullbokad på. Men nu kör vi emot nya tider. Börjar bra då T å jag bakar biskvier till hennes kalas. Blir inte så många så det blir inget smakande utav dem i förväg kan jag säga. eller T ska få en sen när vi är klara. kommer dock inte doppa dom i choklad idag då jag vill kunna välja sen om T ska kunna äta dem eller inte. Hoppas att den sista plåten blir bra också har den i ugnen nu. sen ska dom bara svalna å sen läggas kräm på. har även blivit lite putt idag. Broderiet jag har köpt som en tjej börjat på den går åt skogen hon har ju inte följt beskrivningen å detta gör att nu när jag börjar bli klar med ena sidan så stämmer det ju inte överrens alls. men men jag hittar på ett eget å hoppas att det går super ändå. nej sista plåten ska tittas till å dom andra ska läggas på plats å svalna. tjing tjong

dietisten

God morgon Världen! En ny dag! Har lämnat T vid bussen. Rätt skönt väder ute faktiskt ligger strax under nollan men ack va halt det va kan jag säga. Men det va skönt med lite friskluft. Dock gjorde det inte huvudvärken bättre men det får gå. Har en liten stund som är lugn nu innan jag måste springa i duschen för att sedan ge sig ut på vägen å till dietisten. J-E är på jobbet till fyra tiden. Å T kommer hem direkt efter skolan idag så vi får se vad vi hittar på i eftermiddag jag vet att hon kommer att ha läxa så vi får väl försöka göra den. Hon vill också baka biskvier så vi får se om vi gör det. Allt hänger på hur min ork är när det väl är dags. Som min kropp strejkar så har jag inte så mycket ork just nu. Men men bara att kämpa på. nej vila lite innan det är dags att gå för fullt igen.

måndag måndag å vilken måndag.

Ja idag är det måndag å en ny vecka i vårat liv. Segt å huvudvärk som vanligt. Det börjar bli min vardag just nu. Väcka T å sedan fixa frulle. Ja T äter fortfarande frulle innan skolan nu. Tror att det är en dag som jag har gått bet med det där att få i frukost. Det känns skönt att det fungerar just nu. Jag köper gärna vitlöksbröd till henne bara hon äter. Sen vart det full fart till skolan eller full fart å full fart. iväg till skolan i ella fall det va ju slask å halt på mellan vägen. Pratade med fritidsfröken ett riktigt bra samtal tyckte jag inget agg inget tjafs utan vi hade ett bra samtal rakt av bara å diskuterade bara hur det fungerade å lite annat om T:s p. Så jag råkade visst komma lite sent till sjukgymnasten men det gjorde inget fick hela lokalen för mig själv :) Å oj vad jag va taggad. Lite prat med Gunnar å han ställde in min armträning men resten kunde jag träna sa han. Så jag in å körde gärnet eller cyklingen gick super faktiskt cyklade i 10 min. Tog benpressen 50kg men sen kom det som en blixt ifrån klar himmel. Yrsel å kallsvettningar när jag skulle köra steppgrejen. Det gick bara inte jag va helt slut efter 12 steg så jag gav upp innan jag dåsade av helt. Besviken å helt utslagen fick jag sätta mig å ta igen mig innan jag gjorde något annat. Nya tag på onsdag. Beställde en teletid till VC fick en men min läkare är frånvarande hela denna vecka så jag fick en telefontid till henne på onsdag nästa vecka får se hur jag mår då men nu kör jag för fullt med mina tabletter. Jag for till stan för jag trodde att jag skulle va inne till halv två å tänkte då kan jag ju gå på stan å titta. men kyss mi röven liksom det va ju halv tre. Å jag va inne strax efter tio. jo men visst liksom. Men men jag tog min kära bil å styrde nosen emot kupan. Tog en repa å tittade men hittade inget. Istället tog jag en kopp te å en smörgås å satte mig å fikade å broderade istället. Tog även fram hörlurarna å lyssnade på radion i mobilen. Så där satt jag jätte jätte länge å skönt va det faktiskt sitta där med min mugg te, brodering å radion i öronen. Satt där faktiskt till kvart i tolv. DÅ begav jag mig in till stan för att dejta min älskling under hans lunch. En lunch på max vart det idag. bra? nej inte för min kropp men mitt nya liv börjar imorgon efter en dejt med dietisten. Efter att vi träffats gick jag en snabbis på stan men tröttnade tog mig ut på nytt å bytt för att titta men fanns då inget jag va intresserad utav. Tog en sväng även införbi rusta. Å oj vad det höll på att sluta illa. När jag satt kvar i bilen för att lyssna klart på radion så smäller en GUBBJ^^VEL upp dörren i min dörr. När han hade stängt in sin fru i bilen så gick jag ut å tittade då det hördes in i min bil liksom då kom han å pratade om att han minsan inte sett till att det vart något märke på min bil osv. Sen tog han sin fot å pekade på med den på min bil grrr gubbe... å visst det vart inget märke men va f.n han får parkera rakt så hade tanten kommit in utan problem eller ansök om handikapparkering så man får bättre plats. Men men sen fick rusta sitt besök hittade en massa som jag ville ha å någon stans där så FÖRSVINNER min MOBIL ååååå min kära mobil går tillbaka där jag varit men hittar den inte. AHHHH betalar går ut i bilen river runt där å ingen mobil stressen börjar stiga mig upp över öronen. VART är mobilen????? går in igen frågar om dom har fått in en mobil men NEJ ingen mobil. Går då in i affären igen å går precis där jag har varit. Å JAAAAA tillslut hittar jag min kära mobil den ligger gömd under några kartonger som jag har sett på å ingen annan verkar ha sett den. skönt skönt. Åkte til osteopaten men va lite tidig men vad gjorde det. Tog en välbehövlig vila. In till osteopaten å fick mig en behandling å aj aj aj vad vissa ställen gjorde ont. Hon tyckte även om det va en massa "gröt" så hade det faktiskt hänt lite ändå. Så nu är jag behandlad å lite fattigare. HEm hem hem skrek min kropp. Hemma ikväll har jag bara tagit det soft. J-E har värmt maten å jag laddat diskmaskinen å strax ska jag stänga ner å gå å göra mina kvällsbestyr. Imorgon är det en ny dag med nya utmaningar. Dietisten ska besökas å jag måste måste måste komma upp tidigt då thuva ska med bussen så vi måste gå hemifrån vid halv åtta. så nu säger jag god natt å ska gå å krypa ner i min säng.

fotografering + bio

oj idag va det dagen D. Det va dags för T:s stora fotografering. Oj oj oj vad spännd hon va. Upp strax efter klockan åtta eller närmare halv nio va den väl kanske när jag väl kom upp men två andra va nog uppe före mig idag. Är lite morgon seg då mitt huvud värker när jag vaknar men lite tabletter så är jag på g igen. Det skulle dammsugas, städas rum, vika tvätt, ätas frukost plocka bort frukost osv innan fotografen skulle dyka upp. Ja vi hann allt innan hon kom. Det fotades tacos med vaniljsås. oj oj oj vad många bilder det vart på T. det skulle fotas när hon klädde på sig och när hon va ute. Å ja idag snöade som typiskt va eller slaskade ifrån skyn då det låg runt nollan men T va duktig där ute i snön. Iväg till Roma badet för att fota. Dock inget vidare väglag å dessa hästtransporter som ville ut å köra i detta slaskväder som rådde då vi skulle köra. I sakta mak å icke omkörningsbara va dessa idag. men men vi kom fram till badet å där fotade hon i nästan 1½ timme. Oj vilka kort. Lite avis på denna kamera kan jag säga. hoppas att vi kanske kan få något utav korten. Fick se flera styckna å dom va skit bra. Dock va det lite svårt att fota då det va motionssim i roma. å ack va folk det va. men fick hade ju fått dispans osv så T fick hoppa ifrån trampolinen fastän det egentligen va lugn simning som gällde på badet egentligen. Roma är inte så stort men T tycker att det är roligt att bada där då dom har trampolin som man kan hoppa ifrån å vattnet gör inte lika ont i ögonen. Vi tackade å sa hejdå till fotografen å sedan gick vi upp å duschade. Efter badet beslöt vi oss för att åka till stan för att gå på bio. Men först lite mat på sibylla ja dom måste nog va den enda snabbrestaurang som inte sänkt priset på maten efter nyår dom har snarare höjt priset. men men godare en mc donalds. Vi tog en repa införbi åhlens också. Där vart det inköpt ett par kuddar till kökssoffan i köket, lite bordstabletter som jag just nu använder som bordsdukar men vill man göra en fin dukning kan man använda fler. Det va halva priset utav rea priset så det vart inte så dyrt. Köpte även hårfärg eller toning eller vad man ska kalla det sitter i 6 veckor eller något. det kostade mindre än 40kr. det "råkad" även komma med ett par "mysetofflor" till mig. hoppas att dom ska hålla mina fötter varma på kvällarna å nätterna. Vet inte vad det har blivit för fel i systemet med mina fötter. jag kan va jätte varm i hela kroppen med fötterna är iskalla. Men jag hatar att gå med strumpor inne i vår lägenhet men det spelar egentligen ingen roll för att jag har lika kalla fötter om jag har strumpor på eller inte. nu får se hur dessa mjuka tofflor funkar. dock är det egentligen jultofflor men vad gör det om att man går med röda rutiga tofflor just nu. just det inte ett skvatt. Vi såg Stig-Helmer på bion. först va T lite små tjurig men jag beslöt mig för att inte bry mig om det utan hon fick lov att va det om hon ville. Tror att all spänning hade gått ur kroppen för fotograferingen å detta gjorde att hon då vart trött. Men vi såg bion utan att somna T tyckte det va bra men inte om du frågar henne utan då va den jätte dålig. Men hon skrattade å kommenterade den rätt bra. Sen va det dags att köra hem å ja jag undrar varför folk som vill ligga i 30-40 på en 90 väg ja visst det är lite halt å lite snö på vägen men va f.n lite snabbare går det att köra. körde nog om 3 "farliga" fordon på vägen hem. Alltså sådana som kör försakta å inte borde va på vägen i detta väglag. Visst man ska köra förståndigt osv, men köra så sakta å helst ligga mitt i vägen eller gärna ett hjul på vardera sida utav sträcket så att man är riktigt säker på att man har lika långt till diket på båda sidorna.Men väl hemma så hade det kommit massvis med mer snö här hemma än i stan. Till å med så att plogen har gått här inne i området ikväll. Dock tog jag med mig lite feber hem ifrån stan å jag sägar bara INGA mer BASSILLER NU!!!!! det får va slut med dessa bassiller som vill hoppa på mig hela tiden. jag kommer ju aldrig att bli bra i kroppen om jag hela tiden ska gå å dra med en massa virus som stoppar min träning. jag hoppas verkligen att osteopaten kan hjälpa mig imorgon. hoppas också att min kropp pallar att träna imorgon att den inte blir för arg att jag tänker göra det. får väl se vad som händer det finns ju en risk att Gunnar stoppar mig också. Nej strax ska jag gå å krypa ner i sängen brevid J-E som ligger där å tittar på film dock sa jag så igår med å då sprang klockan ifrån mig för jag ville bara broddera lite till å lite till å jag ska bara..... ja ja nej ni alla får ha en jätte härlig natt så hoppas vi på en bättre morgon dag.

renovering å besvikelse....

Idag har vi (läs J-E) börjat att renovera i vårat sovrum. Ack va skoj det är men fy vad ledsen jag är att jag inte kan va med att hjälpa till. Det bara skriker i min kropp att jag vill vill VIIIIILL va med å göra saker där inne. Jag vill göra det tillsammans med J-E för jag vill att det ska bli vårat tillsammans. Men jag tror att det blir bra ändå. JAg ska försöka mig på i veckan att kanske börja måla listerna i sovrummet för det kanske jag kan göra. testa kan jag väl göra i ella fall ´å sen får vi se. Men då måste jag hoppas på att mitt bakslag/skov ska va över snart. Kroppen skriker ´å det gör fruktansvärt ont kan jag säga dem ömmer å drar å krampar å domnar. JAg är så besviken på min kropp. jag hoppas hoppas att det är snart är över. Jag å osteopaten pratade om bakslag förra gången jag va där å ja vi skulle kanske aldrig ha nämnt det för att det är fruktansvärt. Men jag hoppas att hon kanske kan hjälpa mig på måndag å få min kropp tillbaka igen. För denna som är idag känner jag då inte igen. Idag klarade jag inte av ens av att få i kuddarna i örngotten. fy säger jag bara. men men så är det. ibland upp å ibland ner. Jag hoppas att jag kan träna tre dagar nästa vecka. Får se vad Gunnar säger på måndag. Men som det är idag så är jag tveksam till start då med. fy å usch å blä jag vill bli bra. T har varit å lekt med kompis idag å det tyckte hon va jätte skoj. Drog lite på läggningen ikväll då vi fastnade framför en barnfilm på en disney kanal. Men nu ligger hon sedan 40min. så jag hoppas att det inte stör våran vardag imorgon. För imorgon kommer fotografen. sen får vi se vad som händer. inget riktigt planerat men än det. Vi har även idag bytt lite ramar på våra fotografier dock visste vi redan från början att dom inte skulle räcka men vi ville inte köpa för många i fall det inte vart bra. Men nu ser vi att det kommer att bli bra så nästa gång vi är på ikea så blir det att köpa fler. snart ska jag ta min sargade kropp å lägga mig i mina renbäddade lakan. ska bli så mysigt. det är så skönt att lägga sig i rena lakan. Så god natt!

semla

Nu har årets första hemmagjorda semla landat i magen. Den åts tillsammans med hela familjen framför Wildkids. Efter Wildkids åkte T i säng som vi kör ett fyrkantigt liv så kör vi samma tider på alla kvällar i veckan. Så att vi inte hamnar i fällan på söndagen att hon sover länge på morgonen på söndagen å kan då inte somna på kvällen som hon måste som att det är skola på måndagen. Jag har så klart broderat ikväll vad annars. Det blir inte alltid rätt det jag gör men ack så nöjd å stolt jag är över mig själv som gör det. Men strax ska jag gå i säng för imorgon har vi en massa planerat samtidigt vi egentligen inte har något. T ska leka med kompis så henne ska jag lämna vid tio tiden sedan ska vi plocka å måla å ha oss här hemma J-E å jag. Men jag får se vad min kropp orkar känner att den inte är som den ska men ja ja det bara att kämpa på för att på måndag är det osteopaten som gäller å vad jag längtar hoppas att hon kan göra något åt min "överkörda" kropp. men gör jag det i min takt så kommer det att gå. Vi får se vad vi mer ska göra imorgon. På söndag är det fotografering för lillan så då har vi fullt upp då fotografen kommer klockan tio. då ska det fotas tacosätande å sedan bär det av till Romabadet för att fota T när hon simmar, dyker å hoppar ifrån svikten. ska bli riktigt intressant hoppas att vi kanske kan få några utav bilderna sen om dom blir bra. Fotografen skulle ringa till roma å fråga om vi kunde komma tidigare när det bara är motionssim å fota så vi slipper alla barn när det väl är familjebad. Sedan funderar jag på att gå på bio frågan är bara vad vi ska se. Är lite småsugen att se Stig Helmer men frågan är om T kan tycka att det är skoj. Men det tåls att funderas på då det bara är fredag idag. Så i helgen tänker vi som sagt pyssla lite men ändå ta tillvara på vilan som vi behöver. Ska strax mysa mig i säng då jag känner att min kropp behöver få ligga ner på ett plant underlag å bara va. har fortfarande lite huvudvärk men den är betydligt bättre än förut. Men funderar om det kan va så att huvudvärken kan va utav blodtrycket eller om det kommer ifrån nacken. Sjukgymnasten sa idag att jag fick inte träna för fullt å sen skickade han upp mig efter 35 min å sa att jag inte fick bada längre då jag inte fick köra slut på mig själv. Nej nu säger jag god natt puss puss

fredag

Idag har jag varit på MVC å pratat lite tog blodtryck osv. Dock va blodtrycket lite högt under trycket va på 90 så hon tyckte att jag ska ta om det nästa gång jag va vid läkaren. Efter MVC åkte jag ut till mommo där ringde även FK på min mobil suck är så trött på dom nu jag får inte min skada klassad som arbetsskada då jag inta har ett läkarintyg som säger att jag blir hemma minst ett år även om jag har varit hemma i snart två år. ja ja jag skiter i dem å kör vidare som det är nu. Mommo å jag åt stektfläsk med löksås å potatis gott gott. Sen va det raka vägen till badet för lite sjukgymnastik fick då inte köra med armarna idag då min kropp inte är i fas. Men jag körde på lite ändå. hade velat köra hårdare å mer men som sagt min kropp är inte som den ska just nu. Kom hem där ifrån å satte mig soffan för att vila å brodera lite men då kom en sprängande huvudvärk. hoppas att den försvinner snart känner även en stelhet i nacken börjar komma. jag vill bara inte få något mer eller större bakslag nu. T å J-E kom hem och nu har dom precis satt en bulldeg. Det ska bli semlor utav denna deg. gott gott. men jag bör undvika äta det. men men en eller två kan man ju smaka fastän jag vet att jag inte bör. Vågen går ju bara åt fel håll men det sa hon på MVC att jag har ju två eller tre mediciner där biverkningarna är att man går upp i vikt å fort. Fy å blä nej jag vill inte det längre men på tisdag är det dietisten som gäller. hoppas att jag kan få bra hjälp därifrån. för det behöver jag. jag behöver få hjälp med att ta bort all överflödig vikt som jag har. å vad jag vill träna träna träna. har nog aldrig varit så träningssugen som jag är nu. vill bara att min kropp ska bli bra så att jag kommer igång. när allt lugnat ner sig så ska jag börja gå ut å gå igen bara hoppas att fötterna tål det att dom inte ger mig en massa skavsår. nej vila en stund tror jag för kroppen säger ifrån.

fika fika fika!

Halloj snart är det fredag! Idag har det varit en dag som har gått i fikandes tecken. Jag började med att äta frukost med T hon vill ha sitt vitlöksbröd till frukost å själv åt jag gröt + ett vitlöksbröd. Vi pysslade lite hemma men sen fick T brottom till skolan vet inte varför men tio i åtta så klädde hon på sig overallen å ville åka. Själv va jag inte riktigt klar men fick lägga i en högre växel för att bli klar. men iväg kom vi å det rätt fort. Iväg med T till skolan sedan började jag min resa till staden. Egentligen jätte mycket förtidigt men jag orkade inte stressa med att få iväg T till bussen osv. så därför åkte jag till stan mycket tidigare. Men jag tog mitt brodderi och tog in på ett fik. Jag å mitt brodderi dejtade över en kopp te å en liten macka. (men ack va dyrt för en midre god macka men endast ost på ingen grönsak ett stort - till det) sen va det BUP för att samtala å oj vad tiden sprang iväg. Två timmar va jag nästan där. oj oj oj vad vi avverkade mycket under den tiden. Men jag tror att det kommer bli bra och jag har varit öppen och ärlig. Så nästa vecka är det möte två. Å även detta möte som ska va då hoppas jag går lika bra som detta. Även nästa vecka är fylld varje dag med minst en aktivitet om dagen. Oj oj oj ja det rullar på med en massa aktiviteter hela tiden så jag hinner knappt ta igen mig. Imorgon är det MVC klockan nio å badet klockan 12. J-E ska jobba extra på ica å T ska i skolan å sedan på fritids så hämtar J-E henne när han har slutat. SJälv ska jag till mommo å så att hon får se på mitt brodderi. Tyvärr så är det lite fel på det men det är inte jag som gjort felen utan den jag köpte detta utav. hon hade nämligen börjat men inte avslutat. men men det är mitt första så det gör inget det blir nog bra ändå till slut tror jag. men åter till dagen. Ja efter BUP så lunchade jag å min stora älskling J-E på stan. Vi drog en repa införbi lekstugan också för att kolla om det fanns någon barbiehäst men icke sa nicke det fanns ingen där. Så antingen letar jag vidare eller så skiter jag i det å T får något annat i paket istället. Dock verkar det va det enda som står på listan just nu å det är inte en häst utan 2-3styckna som står. Efter lunchen så tog jag in på fiket waynes (stavning?) med ensamståendeföräldrar på gotland. Idag vart vi fyra styckna på en liten tjej. Vi fikade pratade lite skit sen försvann två å vi vart två kvar.Höll på att bli sittandes hela eftermiddagen men det kunde ju faktiskt ingen utav oss för vi hade ju annat för oss som vi skulle hinna med också. Jag skulle handla å lämna all återvinning jag hade i bilen. Å ja jag glömde bort återvinningen men det gick tillslut att komma ihåg det. Allt vart kastat på rätta stället hoppas jag å panten vart pantad. Hämtade även ut min test utav färdigaefterrätt i kylen utav ekströms. Så i helgen måste vi testa den sorten som jag valde så att vi kan sätta betyg å omdömme på den sedan. Strax ska jag gå i säng som jag är rätt trött men jag har ju broderat rätt mycket ikväll. för fy vad skoj det är att göra det. kan nästan inte sluta göra det men kroppen måste vila å jag ska upp imorgon så jag måste göra mina kvällsbestyr osv. snart för ögonen går i samma kors som stygnen gör på mitt brodderi. Hoppas att vädret är bättre imorgon så att man blir lite piggare för det vädret som va i eftermiddag är då inte roligt slask slask slask.

onsdag!

Ja som vanligt har det varit full fart i mitt liv idag eller vårat liv. Två av tre har varit i skolan å jag själv har fart runt i visby å gjort en massa saker å inget alls. Jag började dagen med två alvedon. Ja alvedon har då blivit min bästa vän dom senaste dagarna men bara att äta å må bra. Iväg å lämna T i skolan å själv for jag till biblioteket i stan för att lämna böcker men det gick ju inte som jag ville. men som tur fick jag hjälp utav Vanja fastän biblioteket va "stängt" endast självbetjäning fram till tio va det å jag va ju där strax efter nio. Påvägen upp till öster så ringde BUP så imorgon bär det av in dit för att prata. Hoppas att får bra hjälp där ifrån. Jag hann med en fika på waynes i stan också med en pappa ifrån ensamståendeföräldrar. Riktigt trevligt va det. Sen for jag iväg för att hämta å betala mitt broderi som jag hade sagt att jag ville köpa. RAka vägen ner till hud sen för att kolla igenom huden. Ja svaret vart att jag har fått alla mina prickar i ansiktet å på bröstet pga att jag använder kortisonsalva å jag måste använda denna salva för att jag har eksem i håret i ögonbrynen. Ja en biverkning utav en stressad kropp. men men utslagen är bra idag å jag vet vad jag ska göra nästa gång jag får dom så nu kör vi. Efter hud skulle jag ge mig ut på leta hus jakt. Ja det gick bra jag kom rätt på en gång. tänk vad bra man kan hitta ibland med en liten kort beskrivning. Det vart att betala en soda stream begagnad så nu får vi se hur mycket den andvänds å så. Nu blir det inge köpe läsk på ett tag. dock ska det inte bli läsk dagligen ändå utan på tisdag ska jag till dietisten å då börjar vi vårat nya liv. JAg har även varit i färgaffären där inhandlade jag målartvätt, listfärg å pensel så snart ska det tvättas å målas lister. det ska även spacklas osv i vårat sovrum å tvrum vi får se när vi är klara å redo för tapetsera. men skulle vilja göra det snart men som sagt vi måste göra en massa grundarbete först å frågan är om man ska börja med tvrummet nu innan lillan fyller år eller efter. hm vi får se vad vi har tid å ork till. å innan vi har gjort klart allt underarbete så är det ingen idé att fråga mamma om hjälp. men men vi får se när allt blir gjort. Å idag fick jag ingen luchkompis så jag fick ta en korv på ica maxi när jag handlade. Väl hemma igen så va jag så trött så jag satte mig och bara tog det lugnt å sedan började jag brodera. Å vad skoj det va. kunde knappt slita mig när det va dags för att laga mat osv. men nu har jag lagt undan det för ikväll för jag känner att kroppen behöver vila. Sen har jag även ringt MVC idag. Fick en tid på fredag men den har hon redan ringt å ändrat men bara till en tidigare tid så det får gå. Skrev det på FB idag å ja jag tror att många trodde att vi skulle ha barn men nej så är det inte. bara lite piller för att inte få barn. Men jag fick inget nytt recept ´förrän jag hade haft ett besök. Men det tycker jag är bra att dom går igenom å så. Hade ju högt blodtryck när jag väntade T så det är väl bra att dom kollar upp det. Så på fredag blir det ett besök dit. Å ja jag vet vad jag har att göra. jag som trodde att jag kunde få en lugn dag imorgon å bara va för mig själv å samla krafter men nej då så vart det inte som sagt. Men jag vill T:s bästa så det är bra att vi får tid på så kortvarsel. T ska även fotas på söndag för celiakiförbundets tidning. Hon ska medverka i en grej som heter: Att leva med komjölksproteinallergi. Å vad stolt hon är. Hon är snart lika känd som sin morbror säger hon. SÅ på söndag ska det lagas tacos med vaniljsås å sedan blir det bad i roma så att fotografen kan fota. Sen får vi se när det kommer ut. Jätte kul tycker T. Så nu vet vi vad vi ska göra på söndag. På lördag blir det nog en hemma dag med lugn å ro å lite pyssel. T lär nog inte vilja bara att va utan hon tjatar ju om att baka beskvier så vi får väl se om jag orkar göra det eller inte. men som att J-E å T är hemma så kanske vi kan hjälpas åt att gör dessa så att vi blir klara med dem. men men vi får se. Imorgon är det en ny dag å nya utmaningar. Den första utmaningen för mig blir att ta mig upp ur sängen. Hade tänkt att mamma skulle hämta lillan imorgon men hon skulle på samtal med chefen så jag får klara det själv. Får se om jag orkar upp å lämna henne vid bussen eller om jag kör henne till skolan imorgon med. nej nu ska jag kolla vad det går för bio på söndag sen blir det kvällsbestyr å sedan säng. tjing tjong

ont....

Idag har det åter igen varit en rätt tuff dag för mig. Vaknade åter igen med huvudvärk å ont i kroppen men det är bara upp å ta en tablett å sedan fortsätta dagen som inget hade hänt. Idag kunde dock både T å jag snosa en liten stund på alarmet då jag skulle köra henne till skolan. Efter en halvtimme å lite till tryckande på upprepa knappen så kom vi äntligen upp till frukosten. Packa T:s gympa påse skulle också göras för jag glömde påminna fröken om den igår. Själv skulle jag klä mig å packa ner en massa pärmar som jag skulle lämna iväg til LRF. Kläderna kunde dock va ett par mjukis som det fick bli idag som att jag skulle iväg å träna vid Gunnar. Ja väl där fick jag å Gunnar en trevlig pratstund i säkert 20min. Alltid lika trevligt att prata med honom vi kommer ibland på så bra saker å vi kan ventilera en massa. skönt skönt. Dock så stoppade han all armträning idag. suck... men men det är kanske lika bra som han misstänker att allla dessa förkylningar har satt igång något i min kropp igen. så nu blir det alvedon å paraflex på max i någon vecka för att lugna ner kroppen. Men på fredag ska jag bada å då hoppas jag att kroppen är bättre. Nästa vecka kör vi två pass i salen å ett på badet så nu ska det tränas för fullt. hoppas verkligen att kroppen kommer hålla till detta. men Gunnar lovade inte att det kom att göra det som den är rätt öm nu. men men med lite alvdeon å klagande så brukar det gå. T hade med sig "kusin" E hem ifrån skolan idag. Dom kom hem å käkade mellis å rullade chokladbollar som jag hade gjort smet till innan deras hemkomst. Själv hade jag bakat även brysselkex till t:s kalas. Dom vart nog godkända. Det vart rosa/röd sockerrand runt dem. T å E lekte så att man inte hörde något ifrån dem på nästan hela tiden innan mor/gudmor kom för att hämta. Lilla V som va med fick med sig en hel stor kasse med trosor, strumpor, å lite kläder. Kläder som T inte kan ha längre å som har legat ute på nätet å ingen nappat på. Så nu fick dom skänkas istället. bättre det än att dom bara ligger å skrotar i någon kasse i vårat hem. Ikväll har vi även gjort läxa med T å vad bra det gick ikväll. Vi har gjort denna läxa två gånger och hon hade alla rätt båda gångerna. Nu vill hon dock göra den en gång till innan läggdags så snart blir det att sätta fart med den. J-E han försöker sätta upp takfläkten i tvrummet. dock får han göra det helt själv då min kropp inte alls tål att arbeta med armarna ovanför huvudet. men det blir nog bra det med. Funderar om jag ska ta å försöka hitta lite grundfärg imorgon när jag är i stan så att jag kan börja grunda listorna i sovrummet så att vi snart kan börja tapetsera där. Vill ha det klart snart!!! men mamma måste bli frisk ifrån sin förkylning. hoppas även att bror inte behöver henen för mycket utan att jag kan få hjälp att sätta upp tapeten. nästa vecka är det återträff i skåne men jaghar bestämt mig för att inte åka. känner att det inte är lönt att ta sig ner dit för 3½ timme. lite tråkigt är det dock hade velat träffa alla men tyvärr så finns inte orken hos mig just nu för att sitta på ett flyg i flera timmar. hoppas att få se dom närmaste man lärt känna i april i stället. för då gäller det att suga åt sig en massa energi å information. nej ska strax ta tag i T:s tio ord i veckan så att jag snart kan lägga henne till sängs. bara att hoppas att hon somnar. dock har hon lurat oss bra tidigare kvällar vi tror att hon sover å sedan kommer hon upp smygandes strax innan vi går i säng. suck ja ja bara hoppas att hon någon gång förstår att det är bästa att sova när man kan.

en massa tankar å funderingar kring "vänner" å vänner. jobb å "jobb"

Jahapp trodde ju att denna reporter skulle komma hem till oss men så va inte fallet tydligen. utan denna reporter fanns i stockholm och interjuvade oss via telefon. T ville inte prata så jag fick ställa vissa frågor till henne å sen svarade hon på frågan. Det kommer inte att handla om så mycket om självaste skolan vad jag förstår nu utan hur T lever sitt liv som mjölkallergiker. Nu väntar vi bara på att en fotograf ska ringa och boka tid. Hade det varit så att T hade haft fotbollsträning så hade fotografen följt med där. men nu har hon inte det längre eller dom har uppbehåll just nu. Så vi får väl se när å vart det ska ske. Reportern funderade om dom skulle va med när vi äter tacos då thuva använder vaniljsås istället för gräddfil osv. Men men fotografen ska ringa nu i dagarna så vi får väl se vad han säger. ska även få texten på mailen imorgon så att jag kan se vad han har skrivit. Men som jag trodde att reporten skulle komma hit så plockade jag lite i lägenheten och slängde ihop en mjölkfri rulltårta men när jag ändå höll på så testade jag att lägga i kakao i mina cupcakes för att se om det blir någon annan smak på detta. Men har nu fryst in dom så får vi se om jag gör en omgång till eller om jag hoppas att dom räcker. frostingen gör jag samma dag som dom ska serveras då den blir godast då. Funderar om jag inte har något annat för mig på torsdag å om jag orkar så ska jag göra bottnarna på till biskvierna det är också en perfekt kaka till T:s födelsedag för den gör jag alla glutenfria men sen gör jag några speciella där jag doppar dom i T:s choklad som den är så ooooootroligt mycket dyrare så då vill jag bara dopppa hennes i den å sen doppar jag alla andra i vanlig blockchoklad. Men rulltårtan jag gjorde hade jag också planer på att frysa in men T åt upp över halva till fikat vi hade tillsammans. Imorgon ska hon leka med sin A-kusin E dom ska åka buss hem tillsammans. Sen får vi se om det blir en liten badstund eller om dom bara ska leka hemma å jag tar det lugnt. det hänger på hur jag hinner med allt under tiden dom är i skolan eller inte. Har papper som ska upp till hemse å sen har jag en träff med oförande i föreningen. Vi ska försöka knopa ihop en grej tillsammans så det ska bli spännande då vi aldrig har gjort det förrut någon utav oss. men förhoppningsvis så kommer det att gå bra. Vi brukar kunna klura ut det mesta tillsammans. Så imorgon vet jag vad jag har att göra när T å J-E är i skolan. Men jag kan lova att jag tycker faktiskt att det är rätt skönt när dom är iväg på sina skolor. Då kan jag göra precis vad jag vill ingen som ropar, säger eller vill något utan jag planerar min tid med det jag vill eller nästan det jag vill å när jag har tid kan jag lägga mig å vila oftast helt ostört. Men på samma gång kan jag sakna dom som att vissa dagar kan bli riktigt lååååång tråkiga. Speciellt nu när jag bara har en massa sjukvårds grejer att göra. Jag vill va social men det är svårt att va då jag har missat många vänner först när jag fick barn å sedan nu när jag vart sjukskriven. Å jag vet man ska inte kalla dom vänner då man egentligen märker vem som finns där för en när man råkar ut för något. Men många fanns där första halv året men sen ja sen är det många som har sakta men säkert gått sin väg. Å ja jag kanske inte har varit den roligaste att umgås med alltid pga mitt mående. men jag har försökt bjuda till. Men sen vet jag att jag har många många vänner i från skolan i lund men det blir mest bara telefon å fb prat då vi bor så långt ifrån varandra. Å jag har även andra vänner å så men jag skulle vilja ha några som man bara kan ta en fika hos eller med bara så där utan att behöva planera i flera veckor osv. DEt saknar jag. JAg saknar det där sociala när man bara kan snacka lite skit med varandra. Men jag har också kommit fram till att jag saknar faktiskt inte mitt jobb längre. Jag saknar inte känslan att åka till jobbet å jobba med dom äldre. Eller jo jag saknar att jobba med dom äldre å ´hjälpa dem men jag saknar inte mina arbetskompisar längre. Visst vissa gör jag faktiskt det men många känner jag att ju mer tiden går desstu mindre känner jag att jag behöver dem. Vet inte om det är känslan att man har varit hemma i nästan två år å nästan ingen hör av sig eller något.Vissa säger knappt hej när man ses längre. Jag har börjat känna avsmak att åka ner dit överhuvud taget inget som lockar. Förut kände jag att jag ville tillbaka till hemtjänsten å mina arbetskompisar men nu nja. Jag vill börja arbetsträna men det behöver absolut inte vara där längre. Men det har itne bara med kolegerna där utan även att få sitta på stormöte å höra att det kostar för mycket pengar att låta mig arbetspröva. Att det inte är någon idé att låta mig arbetspröva för det kostar ändå en massa pengar å det är pengar som inte finns. Så man känner så välkommen eller inte. Jag har även funderat om jag ska göra en storrensning på min FB att radera en massa personer ifrån den. En massa personer som inte längre betyder något för mig en massa personer man har bara för att man har dessa. Varför ha personer som knappt kan hälsa på en när man ses/ möts eller personer som kan sitta å snacka skit om en annan person när man inte vet grunderna. JAg har under min period som sjukskriven insett en massa saker. JAg känner att jag har växt med vissa saker å ändrat åsikt. Å jag känner kan dessa personer sitta å snacka skit om en person vad F_N snackar dom inte om mig när jag lämnar rummet. Ja säkert en massa. Nej jag tror att ajg har blivit en helt annan människa under dessa två år jag varit hemma. Å som sagt jag saknar inte jobbet längre utan jag saknar det sociala. Men som sagt jag vill tillbaka till jobb men det behöver absolut inte vara hemtjänsten i Klinte utan jag kan tänka mig många andra platser. Är liksom öppen för förslag! så är det någon som vet någon/något ställe som kan va villig att ta emot en person som vill arbetspröva för att se vad kroppen håller. jag har en utbildning som undersköterska, även med specialutbildning inom det palliativa å även några få kursen inom geriatrik, är även utbildad restaurangkonditor. hör av er för som sagt jag vill ut å jag vill komma vidare i mitt liv. SKa snart dra ett sträck tvärsöver å ha det som stopp å sedan börja ett nytt. Ett nytt liv med glädje och personer som stöttar å peppar mig istället för en massa som drar ner mig. nej ska strax sova. ska även fundera på när jag ska börja plocka bort personerna som inte är bra för mig eller personer som jag inte längre ger mig något mer än ansikten på fb. så god natt!

reporter å tidning.

oj vilken förmiddag. Själv vaknade jag utav kraftig huvudvärk, överbröstrygg värk, nacke å armvärk. men i med lite tabletter så är vi på g. T skulle ju upp å i väg till skolan. kallt va/är det ute så idag åkte den varma härliga overallen på T. Trodde att det skulle bli mer liv för att hon va tvungen att ha den på sig men nej då den bara flög på och även dom fodrade gummistövlarna. Å sen iväg till skolan på ett jätte bra humör. När jag kom hem upptäckte jag att jag inte alls skulle till psykologen klockan nio utan först vid elva. Så då gick jag å la mig på soffan och ställde klockan å sen somnade jag. fast jag vaknade innan klockan så då vart det en dusch. Skulle även ringa några samtal. Ett gick bra men ett va det slut på telefontider idag så det får vi ta en annan dag. När jag höll på att klä mig så ringde en reporter ifrån celiakiförbundet och vill träffa både T å mig idag helst även någon fotograf skulle vilja göra det någon dag. Så ska om en stund ska jag åka å hämta T så att vi får det överstökat. Allt kommer att handla om hur T har det med sin mat å mellis i skolan. Det har varit väldigt dåligt enligt mig men har blivit lite bättre efter det stora feta intyget jag fick efter hon va så dålig i sommras. Men det tåls att ta upp som att fritids får köpa hennes yoghurt för kocken inte vill för det är så dyrt å jag vet att någar i personalen på fritids tycker att det är så dyrt bara för att dom säger att T inte är där så ofta. Men jag säger att alla har rätt till samma mat för det finns fullt utav liknande saker man kan ge en person som är allergisk. Så det är inte en ursäkt.

garderob rensning

ja idag har vi haft rensning utav alla våra klädgarderober. Oj oj oj vad bra det vart. Två kassor med T:s kläder som ska säljas om någon vill köpa å en kassa som ska skänkas eller det ska kusinen få titta igenom om det är något hon vill ha annars så är det återvinningen eller bättre behövande som får dessa grejer. J-E å jag har också rensat lite en kasse som bror ska kolla igenom om det är något ifrån J-E han vill ha det är inge fel på kläderna bara att dom inte används längre eller just nu å då är det bättre att rensa bort innan man bara låter det ligga på hög. VI fick även ihop en kasse med återviningskläder där man känner att man inte vill lämna vidare riktigt till någon annan. Jag fick också ihop en kasse nästan som ska gå till bättre behövande. Så nu efter att vi har fått våran byrå på plats å lagt i den så har vi faktiskt en hel garderob som står helt utan nästan något i det är T:s födelsedags presenter som ligger där i. Men det blir nog så att lakan osv får hamna i denna garderob i stället får se hur stor plats allt det tar om det blir något mer som får hamna där då garderoben i badrummet svämmar över med handdukar, lakan, dukar, gardiner m.m så det behövs verkligen delas upp för att blir bara knöligt som det är nu. Byrån vart faktiskt jätte bra där den står. skulle nu vilja ha en annan säng bara men nja har inte pengar till att köpa en helt ny men hittar vi en som passar våran smak till ett bra pris så vet man aldrig om man slår till eller inte. Ska även leta efter lite väggtexter eller något så att man man piffa upp garderoberna lite. Nej måste vila min rygg en stund då den verker till hundra tio procent ikväll efter allt hårt arbete idag. T ligger i sin säng å J-E ser på handboll å leker med datorn. nej paus säger jag bara....

byrå

Idag vart det lite sovmorgon för oss alla igen. Upp vid strax efter nio för att avnjuta en gemensam frukost. Klä å fixa sig innan T skulle lämnas vid sin mommo å J-E å jag skulle fara till stan för att köpa en byrå på en blocketannons. Oj vilken tvättbräda det va på vissa ställen på vägen värst va det i västergarn det drog å hoppade det rejält en bit. Sen blir jag så trött på folk som är ute och kör sina bilar fastän dom borde stanna hemma. Först va det en bil som körde vänstertrafik/ enkelriktat när vi skulle till mamma å den kunde alls gasa på när vi lämnade korsningen. sen när vi skulle hem ifrån stan så kom vi i fatt en bil som körde 60 och det va rätt bra väglag inte alls farligt halt utan det låg lite snö på vägen men helt körbart denna bil saktade gärna ner till mindre än 50 i dom stora kurverna som man lätt kunde ta i några högre hastigheter. Denna bil gillade också att ligga mitt ivägen så att ingen annan skulle få chansen att få lov att köra om. Nej för den tyckte det va livsfarligt att köra så den måste faktiskt ligga mitt ivägen å köra sakta. Å nu tror alla säkert att det är mycket äldre personer som körde dessa bilar. Men nej detta är personer i medelåldern. Börjar fundera om det är så att dom är så snåla att dom inte har råd att köpa kloka vinterdäck att det är därför dom kör som trafikfarliga sniglar. Nej är det så att du vill köra sakta okej det accepterar jag MEN kör då INTE mitt ivägen utan släpp för bi bilarna som vill om och underlätta kanske för alla stanna hemma. Men visst kände jag när jag skulle upp för lilla fröjelbacke påvägen upp till eksta att det va lite halt men det är det ju alltid där. man har ingen högre hastighet å sen uppförsbacke så antisladden gick in när man försökte gasa upp för backen men inge fara. Nu har byrån kommit in i vårat sovrum å jag tror det blir jätte bra. så nu är det strax dags att börja flytta kläder osv så att vi får någon ordning på sakerna. Känner att min överkropp strejekar lite idag. har känning utav armarna å nacken men men bara bit ihop å fortsätt så går det nog över. Nej dags att städa bland kläderna så att vi får iordning allt innan kvällen nu när resten utav lägenheten är så fin.

kväll!

Nu är det en vecka vi satt i våran lilla kupé på båten efter att ha varit i dalarna å haft jullov. En hel vecka har snart gått oj vad tiden går fort. En vecka full med aktiviteter har det varit för min del inte en enda dag ledig har man varit utan det har farts dit eller hit. men idag har vi då inte lämnat våran borg. Å det har varit väldigt skönt. T ligger i sängen sedan lite mer än en timme sedan. Som sagt vi försöker köra samma lägg tider nu på både helger som vardagar fram till sportlovet sedan får vi se hur vi gör. Tycker att det funkar bra än så länge. Jag har inte sagt att hon ska sova men hon ska ligga i sängen och får inte läsa efter klockan åtta men hon får som sagt ligga vaken å fundera och tänka. Förrut så lyssnade hon alltid på en cdskiva eller lite musik men det vill hon inte nu längre. Jag kom precis på att jag glömde kolla om hon hade sin mobil på rummet ikväll. den har legat på mitt nattduksbord sedan vi kom hem nästan men idag när vi städade så hittade hon den. men ska försöka ta bort den igen men måste ju göra det när hon inte ser. så sover hon inte nu när jag ska gå i säng så får jag ta det på måndag eller något när hon är i skolan. Imorgon ska J-E hämta en byrå i stan får se om jag följer med. allt hänger på om T ska leka med kompis eller inte. om hon inte ska göra det så blir det nog så att hon får åka till mamma den stunden för vi måste fälla baksätet i bilen för att få in byrån. Men den kommer nog passa perfekt när vi får hem den. om inte annat så får vi bättre plats i skåpen å kan möblera om där. Men det får vi ta imorgon. Nej strax dags att stänga ner allt å bara fixa alla kvällsbetsyr å sedan i säng för även jag börjar bli trött. det tar på krafterna att städa. nej nu säger jag god natt å sov så gott!

städ å fika mys!

Oj vad vi har hunnit mycket idag våran lilla familj. Alla i familjen tog sovmorgon till klockan va nästan nio. Sedan tog vi en mysig frukost med bakeoff bröd å varmchoklad med grädde. Ja jag vet fy ska ju inte dricka sådant men ett litet undantag ifrån min vanliga frukost när vi ändå hade uppvispad grädde. Efter frukosten började vi att plocka bort all jul å städa. T ringde till gammelmommo å mommo för att bjuda på fika. Så vi storstädade hela lägenheten allihopa. Dammade å satte upp nya gardiner på de ställen som behövde nya gardiner. Oj vad fint vi fick det hemma sen. Byta lampor i fönstrena har vi också gjort så nu har vi inte mycket jul kvar. Vi hade som sagt fika gäster idag. En riktigt mysig fika vart det. I nästan två timmar satt vi i köket å bara hade en lugn å mysig fika stund. Å jag kunde se att kakorna jag har gjort dom med gluten å mjölkfria klarade av frysningen också om det inte blir för länge. Så dessa kakor ska jag ta å fixa till thuvas födelsedag. Så börjar jag snart att baka så kan jag ta allt i min takt å kroppen slipper få så mycket skit. Å på talan om kroppen så testade jag att dammsuga idag men nja det kändes då inte så bra i axlar å över nacke å skuldra. Så detta får va ett tag. Men det har ju blivit mycket träning denna vecka. har ont efter träningen igår å osteopaten i torsdags så det är svårt att veta vad som är vad också. men det återstår att se. Vi får se vad som händer mer idag. Vi känner oss rätt nöjda tror jag. J-E har satt upp våra brandvarnare dom har legat i mitt förråd eller i ett skåp sedan jag flyttade hit nästan. moffa skulle sätta upp dom flera gånger men det har aldrig blivit av men idag så vart det så. Skönt att dom väl kom upp man kan ju aldrig veta när dom behövs. Å förhoppningsvis så behövs dom aldrig. Idag har vi haft en bra dag endast ett skrik/utbrott å det va när rummet skulle städas men efter 5min så va det lugnt å rummet är städat. JAG har bestämt att vi skall plocka bort alla T:s dockor å grejer till det sen när det blir lite varmare ute så att vi kan plocka i ordning både i lekstugan men även ställa upp vagnar å annat på loftet ute i förrådet. Detta för att T inte leker med sina saker längre hon blir ju bara äldre å äldre å använder dessa saker mindre å mindre. Det sker bara ibland när hon leker med någon kompis men annars så står allt bara å tar plats. Bättre att plocka bort så hon får bättre plats att förvara sina andra saker på. Men vi har inte samma åsikt riktigt ännu så vi får se när detta sker. just nu sitter jag i soffan å bara begrundar mitt fina tvrumm å ännu finare kommer det att bli snart när våra nya fina tapeter kommer upp. Då blir det mer vårat även om det inte är fel på tapeten som sitter upp just nu men det känns ändå skönt att få eget. när vi har tapetserat tvrummet å vårat sovrum så har jag bytt i alla rum. Å i T:s rum så är det faktiskt bytt två gånger. Så det känns skönt då är det mitt/vårt eget å våra egna val å ingen annans färgval. Skönt när man äger lägenheten så att man inte behöver tapetsera om när man flyttar. För flytta kommer vi göra men frågan är bara när å vi har inge brottom ännu så vi väntar bara på vårat slott å pengar till det. nej ska bara ta å njuta utav lugnet i våran lägenhet!

fredagen den 13 januari 1995

Ja fredagen den 13 Januari 1995 alltså för 17år sedan fick jag en lillebror hemma på köksgolvet. Glädjen va på topp! Våran älskade lillebror hade kommit till världen i en vinter där det va mycket snö och halt. Till å med ambulansen hade det svårt. Men våran glädje vart tyvärr rätt kort bara några månader fick vi ha våran kära lillebror hos oss. Ödet ville annat än vad vi ville men tyvärr ödet styr man inte över och våran älskade lillebror for vidare till ett annat liv. Ett annat liv där vi inte kan medverka. Utan han for dit själv den där dagen i april. Men vi vet att han vakar över oss. Våran älskade lillebror har blivit en liten bofik som följer oss. Denna lilla bofink satt utanför kyrkan under hela begravningen. Våran lilla bofik har följt oss på vägen vi vandrat som en skyddande ängel. Å idag så skulle våran älskade lillebror ha fyllt hela 17år. Ett år kvar tills han hade chansen att ta körkort. Han kommer ALDRIG att ta detta körkort, skaffa familj m.m Han vart bara lite mer än 3månader. Vi alla älskar honom för den han va! Han hann med mycket våran lillebror på denna korta tid han fick va med oss. Han å jag hann vara på en semester tillsammans. Ja för att va så liten så hann han med mycket. Som sagt han är en saknad lillebror. Va idag till graven för att lämna 10 rosor till honom på hans födelsedag. Ljuset på graven som bror hade tänt hade tyvärr slocknat tände det igen. men som vädret idag inte är det bästa så blåser vinden ut födelsedags ljuset eller är det kanske lillebror som gör det. Han kanske vill att vi tänder detta ljus 17gånger så att han får blåsa ut det 17gånger precis som en tårta. Jag hoppas att han firar sin 17 födelsedag tillsammans med moffa, gammelmommo, gammelmoffa, gammelfarmor, gammelfarfar med fler. Det är hans första födelsedag med moffa! hoppas att dom tar tillvara på tiden dom inte fick i våran värld. Vi saknar å älskar er så! Grattit älskade lillebror på den stora födelsedag! Älskad å Saknad utav oss alla!!!

fredagen den 13

oj denna dag har det varit fullt upp fast ändå inte känns det som. Råkade somna om i sängen efter att jag lämnade thuva vid bussen. DEt va riktigt skönt men klockan sprang ju iväg rätt långt om man säger så. In till grannen för att hämta pärmarna som jag ska "vakta" denna vecka då dom ska iväg på resa. Ja sen va ju klockan jätte mycket. Vi va tvugna att åka. En sväng införbi skroten skulle vi. Men det va för kallt ute för att fixa det där tyckte han så vi fick fara vidare. Bestämde att J-E skulle försöka fixa det själv. Så jag fick köra lite sjukgymnastik å J-E fick fixa bilen. Å allt gick bra. Så nu har vi en fungerande baklucka igen så just nu tror jag allt funkar på min bil. peppar peppar. Rätt kul på sjukgymnastiken idag faktiskt. Min kordinator tränar tillsammans med mig just nu så vi har mycket att prata om när vi är "lika". Hon hjälper mig å jag hjäler henne med tips. Ja rättvist helt enkelt. Idag fick jag träna mina armar i vattnet igen. Å aj aj aj va det känns i mina överarmar ikväll men men träna träna för att bli bättre. har lite träningsvärk i skinkorna undrar om det beror på att jag fick spänna dom en massa å sedan behandlingen igår. Ikväll har det även kommit en massa snö. å det blåser som tusan ute. klass 2 varning över ön är det tydligen 2dm snö varnar dom för. oj oj.. tur att jag bara ska va imorgon då å har inga måsten att göra ute. vi funderar om vi ska börja plocka bort julen lite hemma. byta vissa gardiner å fixa å så tänker vi inte göra då vi ska måla å tapetsera om i både sovrum å tvrum. Funderar om det inte är dags snart att köpa lite grundfärg å börja så att vi kommer igång. men ska vi börja i sovrummet eller i tvrummet. hm..... det tåls att tänka på. men kul ska det bli. T ligger i sin säng å ska sova. hoppas att hon redan gör det har inte hört eller sett något sedan hon gick i säng strax efter åtta. Försöker hålla samma tid nu under helgerna om vi inte är iväg för att få in samma rutiner varje dag. Har funderingar på att köra ett väldigt fyrkantigt liv nu ett tag för att se om det underlättar våran vardag. Vill slippa så många utbrott å diskutioner som möjligt. Jag tror att vi alla behöver lite fyrkantigt liv just nu där vi alla vet vad som ska göras när. vart, hur. Tänkte på måndag när jag är själv hemma så ska jag göra ett schema som vi kan sätta upp om det går som jag har tänkt alltså. Ett schema där det står när det är mat, tv, läxor, dator, städning osv. Undrar om ett fyrkantigt liv kan underlätta för våran familj. Borde också ta tag i det där med matlsedel igen. det är ett bra tag sedan vi hade det men ack va det underlättade mycket. man visste precis vad man skulle ha. ingen behövde tänka samma dag. Man behövde aldrig få det där svaret jag vet inte. utan vi kunde se på listan så den som kom först hem kunde börja, man planerade på ett helt annat sätt tror även att ekonomin vart bättre utav det för då slipper man springa i affären var å varannan dag. hm får försöka skapa även det i fortsättningen. nej strax dags att sova! trött även om jag fick sova 2 timmar till dag. men så är det. så tråkigt väder ute så det gör ju att man tappar lite ork. fast idag innan snön kom så va det faktiskt fint. får se vad det är för väder imorgon kanske kan gå ut lite å få lite friskluft. Nej puss å god natt!

Vinster!

Oj vad klockan springer. Ska strax gå å lägga mig. T ligger i sin säng tror inte att hon sover fastän hon borde men strax gör hon nog det. J-E sitter vid sin dator å kollar runt å själv har jag också kollat runt. Vann faktiskt två wiikontroller som jag ska betala imorgon. hoppas att dom nu fungerar till vårat wii å att vi har något spel som vi kan spela med dom. Annars så får jag väl sälja dom igen inte mer med det. har även slagit till å köpt en sodastreamer på "loppis" sidan på fb. Så nu slipper vi köpa en massa bubbelvatten å läsk. det är slut med det snart. eller läsk ska vi minska ned med ändå har JAG bestämt. Det ska bli mer vatten å mjölk i våran familj. Å läsk ska vi bara ha max. ha på helgen eller vi kanske ska ta bort det med å bara köra till fest å kalas å när man äter ute. Ja ja vi får se lär nog inte få med familjen på detta. Men som jag ska börja hos en dietist så måste vi faktiskt göra något åt våran mat å dryckhållning. Detta för att JAG behöver det mest men dom behöver också komma bort ifrån allt socker å skit. Men det kommer nog bli tufft men jag behöver som sagt detta så då får dom andra bara hänga på. Ingen mår bra utav att stoppa i sig en massa socker å skit hela tiden. IDag har jag även varit vid osteopaten så ikväll känns det som att någon har kört över mig med en bil. Men det känns så skönt att kroppen har börjat leva igen så jag står ut med denna värk. Å hon sa idag att jag kunde få mer värk ett tag nu när kroppen ska lära om så det är ju bara att bita ihop. Men det klarar jag ju så klart. Nej nu ska jag fixa allt inför frukosten imorgon å mina tabletter för ikväll. Fick ringa till sjukan idag å be om nytt recept. känns lite konstigt att ringa endoskopimottagningen för att få antidepressiva tabeltter. Man ja så är det faktiskt det är läkaren där som har skrivit ut dom till mig. Dom på psyk kunde ju inte hjälpa mig sa dom men tydligen kan en magläkare mer än dom. Så imorgon blir det att se om receptet har kommit in till apoteket annars så får jag hämta det på måndag då jag nu bara har två kartor kvar eller något å dom går åt fort som det är 3 tabletter per dag man ska käka. Äter dom på kvällen för att sova bort biverkningarna jag får. Ska se hur mycket klockan är när jag väl kommer ner i bädden om det är så att jag ska se en bit utav änglagård 3. ja ja god natt!

mjölkchokladkaka

Idag kom jag ihåg det. Jag kom ihåg att åka införbi hälsokostbutiken vid ICA Atterdags för att kolla om dom hade mjölkchokladkaka till T å ja dom hade faktiskt det så det vart ett inköp på 1 chokladkaka. Efter att jag hämtat T på fritids så fick hon faktiskt testa en chokladbit. Ja hon fick faktiskt det Å NEJ kanske många tänker hon får testa mjölkchoklad men ni kan va lugna denna mjölkchoklad kan hon testa. Den är gjord utav rismjölk dock i mjölklokaler så det kan finnas spår utav vanlig mjölk men vi kör på denna. Det första T säger när hon smakar denna choklad är: mamma den är så krämig och mjuk. Den är faktiskt god! Vilken bra präst vi har som talar om att det finns annan choklad än den mörka och mindre goda. Nu kan faktiskt T äta "vanlig" mjölkchoklad som vilken person som helst. Å inte bara den mörka mörka chokladen som många andra barn ratar men T har faktiskt inte haft något annat val än att äta den. Dock har det inte blivit så många bitar varje gång men vill man ha choklad så får man ta det som finns. Men nu finns det ju faktsiskt en som HON kan ÄTA. Å jag kan säga den smakar helt okej faktiskt för även jag va tvungen att testa denna. Å ja den får godkänt utav mig med faktiskt!

tradera

ja nu är det kväller i vårat hus. Mötet är över å jag är hemma vid mina hjärtan igen. Den lilla ligger uppe i sin säng och sover efter en tuff dag i skola, fritids å sen till sist göra sin läxa. Men till sist så vart även matteläxan gjord efter lite protester dock. Hon hade kommit överens om att göra den efter kvällsmaten som va strax klar när hon kom hem. Detta bestämde hon med sin mommo så vad händer när mamman säger att det är dags att göra läxan efter maten. Jo den där bestämda tjejen säger att hon tänker inte göra någon läxa det spelar ingen roll vad mamman säger utan läxan ska hon inte göra. Å bestämt något med mig nej då hon bestämde att hon skulle göra läxan med mommo efter maten. Lite svårt då mommo faktiskt åkt hem till sitt. Men efter en stund med smäll i dörr så hamnade lillan vid sitt fina skrivbord och gjorde hela matteläxan utan några fler problem som skönt va. Men jag vet vad som skavde rätt rejält. Hon låg först i matteboken å vart stoppad fick inte räkna mer men sen så va det en annan tjej som räknade om henne där läraren inte stoppade personen å idag fick hon den andra tjejen ta hem sin bok å räkna dom sista sidorna å detta svider i min dotters ögon då det inte vart rättvist. Varför vart hon stoppad å inte den andra tjejen.. hm ja det är en bra fråga men inget som jag har några bra svar på. men men läxan är gjord å gårdagens läxa gjorde hon med frun så den vart också gjord. Imorgon ska hon i skolan igen å en tur på fritids som jag inte är hemma på eftermiddagen utan på behandling längtar sjukt mycket efter morgondagens behandling. Men ikväll efter jag kom hem ifrån mötet så har jag fastnat på tradera. Håller på att leta wiigrejer till min lilla älskling när hon fyller år. Men suck folk bjuder ju över mig hela tiden å jag har inte lust att lägga hur mycket som helst på grejerna som man också måste betala frakt. NEj utan jag vill ligga lågt om det ska va något annars så kan jag lika bra köpa nytt/ å i sverige om det skulle bli för dyra bud. men har faktiskt ett ledande bud på 2kr så det är okej + frakt dock är det en massa timmar kvar innan akutionen är slut så risken är STOOOOOOR att någon bjuder över. HAr även lagt ett annat bud på en annan sak där har jag också ledande budet dock lite dyrare. HAr lagt ett bud på en annan wiigrej men där har mitt maxbud förlorat makten två gånger så jag känner att det får va en stund. kommer jag ihåg när jag kliver upp imorgon å kollar vad budet ligger på då så kanske kanske jag kan lägga en tia till men inte mer för då blir det snart lika dyrt som att köpa på andra ställen som har lite mer säkerhet. Nej strax dags att sluta då jag vet att jag kommer att få lida utav att jag sitter uppe ikväll imorgon när klockan ringer. DEt är så fruktansvärt jobbigt å svårt att kliva upp på morgonen just nu när klockan ringer. känner mig helt slut å idag när det va bäcksvart när jag skulle upp å iväg med thuva. hoppas på lite ljusare imorgon. tänkte faktiskt ta det lugnt imorgon innan jag far till stan om ingen vill fika med mig innan behandlingen. får se vad som sker imorgon. men strax dags att inta min kära läkemedel å sedan förbereda frukosten tills imorgon lägga det som ska läggas iblöt i ett glas å sedan fixa mina "nya" fina tänder måste jag också göra! nej sitt inte där å uggla utan gör något nytta säge....

Tandläkaren

Idag va det tandläkaren som gällde. Men först va det ju att försöka ta sig upp ur sängen. Ack va trögt å tufft det är på morgonen att komma upp. Mörkt å trist ute regnet stod som spön i backen. Men tillslut så kom T å jag upp ur sängen. För andra morgonen i rad har T faktiskt ätit frukost. Det vart en bakeoff vitlöksbaugett å ett glas jucie för henne å det är mycket för att va henne så tidigt på morgonen. Vi va faktiskt lata idag så vi tog bilen till bussen å glad va jag för det för när jag kom hem igen så regnade det på tvären. Pyssla en liten stund å fixa i ordning sig innan det va dags att fara till tandläkaren. Hos tandläkaren så försvann all tandsten så nu är man fin i munnen igen. Kostade inte heller så mycket visst hade jag lite rabatt men ändå. men nu klarar jag mig ifrån tandläkaren ett bra tag. Sen ´tog jag faktiskt en fika på bagarns fastän jag inte borde egentligen. Det vart årets första semla. Fy på mig. VA även på ett bankmöte med föreningen sedan till mommo. FK ringde mig också å det va inte riktigt så som jag å magnus trodde men det va ändå inget jag behövde oroa mig för heller just nu utan jag kunde bara se till att träna i lugn å ro osv. Så vi får väl se. Har fått mina gardiner klara också. har inte satt upp dom ännu som jag bara har tagit det lugnt sedan jag kom hem. Bara ätit lite mellis. Men ska snart börja med maten också så att den är klar när dom andra kommer hem. För vi måste äta tidigt som jag ska iväg på möte ikväll. har egentligen inte lust men man måste ju som att det är styrelse möte. Nej snabb vila lite till innan det är dags att göra en massa nytta. puss å kram

vilken dag.

ja som sagt så började dagen inte bra för mig som att jag glömde både papper å kort. men allt fixade sig tillslut. Vart bjuden på mat å handeln vart betald å hemkörd utan J-E istället. Papprena klarade vi oss utan vi fixade det ändå tack vare internet. Å då hittade vi tre viktiga meningar som jag nu ska kolla upp vad som gäller. Har även lagt ett brev på lådan ang min arbetsskada. Måste ta mig tid att ringa FK imorgon å kolla upp några saker. Får väl ta med mig nummret till mommo så att jag kan sy mina gardiner å få samtalet till Fk gjort på samma gång kanske. För är det så att dessa tre meningar stämmer så hamnar allt runt olyckan i ett annat fokus. Men som sagt jag vet inget ännu men måste kolla imorgon innan jag grubblar iväg för långt. Men ska ju först till tandläkaren imorgon så jag hoppas verkligen att jag kan tala när jag går därifrån. Man vet ju aldrig vad dom hittar på. Kanske borrar utan bedövning eller bedövar hela min mun. hm.. men jag ska ju bara ta bort "lite" tandsten. Men fy börjar redan bli kallsvettig att jag ska dit. fy men måste ju.... T när vi åkte hem ifrån frun å bonden ikväll: Mamma jag tycker faktiskt att du är riktigt löjlig just nu. Jag: varför är jag löjlig?! T: Ja du är rädd för att gå till tandläkaren tänk på mig som har gått där jätte ofta med gammelmommo. Inte har jag klagat över att gå dit? Jag: Nej det har du inte. Men jag tycker att du är jätte duktig men jag är rädd för tandläkaren. T: Nej mamma du vet att dom inte är farliga, jag har ju haft både, Kerstin, Lena, Erik å sen är det ju två till som jag inte kommer ihåg just nu men den ena är bara hjälpreda. Erik pratar lite konstigt men (skånska om jag minns rätt) men Kerstin är jätte bra. Så löjla dig inte utan gå nu till tandläkaren å visa att du är min mamma å inte en bebis. Å du mamma nästa gång jag ska till tandläkaren så är det lika bra att gammelmommo följer med så slipper jag ha en löjlig mamma med mig en gång till. Å det är väl snart jag ska dit. Jag saknar tandläkaren. vill ju kolla mina tänder. Jag: ja ja... jag får väl gå till tandläkaren imorgon då å lova att stanna kvar tills dom är klara. T: Ja å jag hoppas att jag snart får tandställning snart så att jag får gå till tandläkaren jätte ofta. För nu har dom glömt bort mig har ju inte varit vid dom på jääääätte länge (augusti eller något) . Tur att T inte är en löjlig tjej som inte vågar gå till tandläkaren tanke på hennes allergi som har gjort att kalken har försvunnit ifrån tänderna så dom är jätte sköra. Imorgon blir det skolan för T å J-E å själv ska jag som sagt först till tandläkaren å sedan har jag möte på banken med delar utav styrelsen. SEdan blir det till mommo en sväng har inte träffat hennes sedan juldagen eller något. På kvällen är det styrelsemöte igen. SÅ jag vet vad jag har att göra även om jag är hemma å sjukskriven. Nej strax dags för sängen så att jag orkar upp imorgon. VA väldigt trögt när klockan ringde idag kan jag säga, Å imorgon måste vi va klara till halv åtta som att T ska med skolbusssen till skolan. Nej nu säger vi God natt å sov gott! det är vad jag tänker göra om jag nu kan somna för att vi har eldat ikväll för att jag va så frusen men det räckte med en liten brasa för att värmen skulle stiga ifrån noll till hundra en liten stund.

inte min dag idag

Ja idag va det åter till vardagen med buller å bång. T skulle väckas tidigt å vi skulle ha i oss frukost å allt innan det va dags att fara. Men glömde alla mina papper som jag skulle behövt ha med mig på mötet hos facket men men vi får väl prata utan dem. Sen glömde jag även mitt,kontokort hemma. Suck ja får väl va glad att jag kom ihåg,mig själv. Tror att det är mycket som snurrar i huvudet. Men borde lämna allt bara för det är inget jag kan styra. Så jag borde lägga mindre energi på det men det är svårt men ska försöka. Har även pratat med t:s lärare och nu känns det som att vi drar åt samma håll. Bara hoppas att dom andra som ska va med i våran planering att även dom drar åt samma håll som oss. Men jag tror att det kommer bli bra för oss alla tillslut. Men frågan är bara hur man ska komma fram rätt slut. Men det löser sig nog. Bara att vi som är närmast har samma mål å pratar med varandra. Läraren har redan börjat i tanken så då är det bara för oss andra att hänga på. Sitter just nu på kupan i stan efter att ha tränat lite lätt vid sjukgymnasten. Måste eller vill komma igång att träna hårt att få ur sig all ilska frustration å tankar. Men kroppen tål det inte ännu men i framtiden så jäklar va jag ska träna. Snart dags att dra mig bort till öster å träffa j-e en liten stund å få lite fickpengar som att jag endast har körkortet med idag. Sen är dags för sista vardagskunskapen för mig innan,mötet med facket. Sen blir det hem hem hem så underbart. Längtar efter sängen idag känner mig trött. Men bit ihop å kom igen. Får se om t har läxa med sig hem eller inte. Nej ha det bra puss å kram

vilken dag....

idag har det varit en dag som har gått i ett nästan hela tiden. telefonen har gått varm kan jag säga. Fick tag i personen jag kände att jag va tvungen att få tag i. Så det känns skönt. Får se vad som kommer nu då å vad dom kommer fram till tillslut. men det känns skönt att jag har kontaktat denna person så att jag/vi kan få hjälp med beslutet. Men med detta samtal så kom det ju mera som jag va tvungen att fixa men det är också gjort. hoppas att jag snart får ett brev å vi åter igen får bollen i rullning och hoppas att det blir det bästa utav det hela till slut. Va även vid doktorn. Ja jag lät ju inte lika tät som jag brukar enligt henne så jag kanske har fått min astmamedicin att fungera bra nu när jag medicinerar mig själv utan läkares restruktioner. Men det onda i lungorna är virus, lika så halsen, Det i öronen är att trummhinnan inte riktigt vill röra på sig men det skulle gå över om någon vecka med rinixin. så ja lite tabletter till å låta kroppen komma i fas så finns chansen att jag inte drar på mig en massa virus hela tiden. Ja som sagt resten utav tiden har jag mest suttit i telefon, plockat lite å bakat. Jag har bakat minicupcakes som är både mjölk och glutenfria så dom ska testas å se om det är något att ha iframtiden på kalas. T ligger nu i badet för att bli ren till skoldagen imorgon. Själv har jag fullfart även imorgon har sjukgymnastik med mig själv då min sjukgymnast inte är där imorgon. Å sedan är det vardagskunskap innan jag ska till facket. Men undrar vad jag å facket ska hitta på. För jag pratade nämligen med FK idag. å det den personen sa att så länge det står att det inte går att bedömma min framtid så är det inte en arbetsskada jag har råkat utför för då är det fortfarande under utredning om det är så att ajg kommer tillbaka till arbetet eller inte. Så det spelar ingen roll att det va en bilolycka i JOBBETS BIL, PÅ arbetstid, MELLAN brukare å lokal. Nej utan allt hänger på ett jäkla kryss som ska va i ett år för att jag ska få den klassad som arbetsskada. Sjukt= JA verkligen. SOm min handläggare som handlägger rätten till pengar så sa hon att det kan ju inte bli mer tydligt än vad mitt fall är. men nej jag måste ha en prognos som säger att jag ska va borta ifrån arbetet i minst 1år och mista 15% av inkomsten och då gemför dom min lön men emot hela sveriges rikes jobb. Krångligt? ja verkligen. Men men man kan tydligen ansöka om livräntan hur många gånger som helst enligt personen jag pratade med i dag. men men vi får se vad jag å facket pratar å diskuterar imorgon eftermiddag. hoppas att jag har orken å att det inte blir för tätt på vardagskunskapen som att en utav dom som är med brukar röka hur mycket som helst innan vi börjar så hon brukar luka mindre bra för mina lungor. så vi får väl se hur det blir. men luktar det för mycket så får jag väl gå där ifrån eller något. För jag tänker inte offra både mina lungor å kropp som får en massa stryk om det blir för doftigt. Nej dags att kolla lillan i badet vad hon gör.

barnfri söndagkväll + måndag

Igår va T å jag till min mamma som sagt men det vart bara jag som åkte hem där ifrån. T ville stanna kvar å sova över. Å så vart det. Väl hemma så spelade jag hög musik på datorn å städade hela vårat kök utom golven för det är inte mitt jobb än så länge. Det vart jätte fint. bara gardiner stjärnorna å julstjärnorna som är kvar i köket utav det juliga. men även dom ska bytas. men det får jag göra när gardinerna är klara å jag har hittat nya blommor å lampskärmar. J-E kom hem å vi åt mat. Men sedan fick jag springa över till grannen å fixa lite papper osv. å det tog rätt långtid så när jag väl kom hem så fick det bli sängen. Vi såg då klart änglargård dvd nr 2. så nu har vi bara trean kvar så vi får väl se när vi ska se den. Sen tack å god natt! Idag måndag så har jag ringt till VC för att få en tid då lungorna gör ont lika så halsen å örat. Bäst att få det kollat så att jag inte åker på någon lunginflammation pga astman men det är säkert något virus. MEn blir så trött har nu varit förkyld en till två veckor varje månad. så drygt att inte kunna andas med näsan. ´fick en tid om en timme. Men även FK ringde och väckte mig. men hon skulle återkomma å jag sa ring strax efter nio men har fortfarande inte hört något mer. så undra vad som hände henne när hon va tvungen att lägga på. Nej har inte tid att skriva mer men har egentligen rätt mycket att skriva om men måste ringa ett JÄTTE viktigt samtal. hoppas att det samtalet går bra bara. det handlar om så viktigta saker. nej puss å hej

ensam hemma

T å jag har varit vid mamma å ätit mat å fika idag. Mamma å jag va även ute i friska luften en stund. Men vilken skillnad på väder. Igår sol å minus när vi vaknade idag regn å plus grader. Men så är livet på ön. T vart kvar hos sin,mommo för att sova. Så nu är jag helt själv hemma. Ska ta å hänga en tvätt å kasta in handdukarna så att dom får gå i varmt vatten. Sen blir det att vrida på musiken å plocka lite till. Jag gör inte mer än vad min kropp tål. Så detta med att dela upp uppgifterna är bäst just nu för min kropp. Har ont i örat just nu å även lite i lungorna får se vad det brakar vägen. Vill helst slippa söka för detta imorgon men måste tänka på min astma så att jag slipper söka akut sen. Nej full fart fram.

hem ljuva hem

Hem ljuva hem. Nu är vi på vår kära ö igen! :) vi har nu gått från att ha minus grader i över en vecka till att ha 2 plus grader å regn. Men vad gör det. T har testat sina vinterkläder å dom är ännu förstora men fungerar bra så hon lär kunna ha dom nästa vinter också förhoppningsvis. Nu blir det hem plocka in matvarorna i kylen och spraya nässpray i näsan på både mig å T sedan på huvudet i säng det är ju en dag imorgon med. Sitter å funderar på om jag imorgon ska ta å öka astmamedicinen för att se om "elefanten" på mitt bröst reser på sig å försvinner. Imorgon blir det även att plocka ur bilen å tvätta då det blir lite tvätt när man är iväg. Vågar inte testa andra tvättmedel eller sköljmedel då min hud just nu är hyperaktiv å minsta lilla så reagerar den. Men detta beror nog på att osteopaten håller på att fixa min kropp till det bättre å då behöver den lära om. Så då blir det att den får koppla bort vissa saker å nu verkar det va huden som får sköta sig själv å det gör den genom att va hyperaktiv. Puss å kram från oss i bilen till er alla där ute.

en sväng på ikea samt en stor besvikelse

Då har vi varit på Ikea å handlat. Blev inte så mycket men kronorna springer iväg ändå. Köpt tyg som ska bli till nya köksgardiner. Funderar om jag ska testa å sy dom själva eller om jag ska be mommo om hjälp att sy dom. Skulle vilja ha nya lampskärmar till köket också men hittade ingen som föll oss i smaken. Så vi får se vad vi hittar på ön sen. T vart dock åter igen sviken utav sin nära släkt. Det är så tufft att se henne sviken gång på gång. Ibland hade nog eller ska man säga nästan alltid i detta fall hade det varit bäst att bryta denna kontakt helt. För detta sårar å trycker ner glädjen å själen mer än vad det ger. Men tur är har hon en ny "släkt" som ger både värme och glädje samt kärlek.Men nu är hon på lite bättre humör igen efter ett besök på lekavdelningen på Ica maxi. Nu sitter vipå kajen i Nynäshamn med ett tjatigt litet barn som vill åka ombord å helst för en bra stund sedan. Börjar faktiskt bli lite kallt i bilen. Vågar inte ha bilen igång då batteriet inte är det bästa. Så i natt blir det att sova i sin egna säng. J-E ska jobba på Ica imorgon så t å jag får pyssla lite själva med att plocka ur bilen.

Enköping

Då har vi kommit så långt som till mcdonalds i Enköping. T är hungrig så då fick det bli ett stopp. Men snart går färden vidare till kungenskurva å Ikea.förkylningen känns inte så rolig men med nässpray, astmamedicin å avsvällande så går det rätt bra. T börjar bli trött så humöret är inte på topp. Men vi har ju varit på resande fot över en vecka å varit bland folk nästan hela tiden så jag tror att det blir bra att bara va hemma imorgon å på,måndag å bara va. Solen följer oss ännu men snön är nästan helt borta å vi har minus 4 säger bilen.

avfärd ifrån hotellet

Då börjar vi våran hemfärd i minus 12,5 grader å en härlig stor sol i ansiktet. T ser på dvd å längtar tills vi kommer till Stockholm. Men vårat första stopp blir en bensinmack för bilen är törstig. Vi tackar värdfolket för boende, mat å sällskap. Vi syns på sportlovet eller påsklovet eller båda! Å ni får köra försiktigt när ni far norr ut. Skriver ifrån mobilen så det blir där efter

kväll

T har hittat sin favorit. Hon å A har fixat glass till oss. Varit å tittat på A:s skoter ute i kylan medans B har vallat skidor å jag å j-e har spelat Wii å nu är det på spåret. Fast snart blir det sängen känner jag då vi ska åka långt imorgon å jag har lite ont i örat. T har även ringt till sin faster om dom vill ses om vi hinner ses när vi är i Stockholm. Men kusinen skulle kanske träffa sin pappa så vi får se. Vi skulle höra av oss å T är nöjd med det. Hoppas att vägarna ser bra ut å att det inte blåser för mycket på båten som vi ska åka. Nej stänga ner mobilen å sedan börja packa lite. Puss å god natt.

Bad + fika

Vi beslöt oss efter många om å men å wiispelande att ta oss in till leksand å besöka deras nyrenoverande badhus för att ta ett bad. Vi behövde ändå duscha allihopa så då slog vi två flugor i en smäll. T gillade badet då dom hade både vattenruschebana å svikt. dock tyckte hon att ruschebanan va en aningens kort. Men hu va halt det va på golvet i duschrummet å mellan bad å omklädningsrum. Va så att man fick trippa sakta å korta steg så att man inte skulle halka eller sträcka sig. förstår inte varför det skulle va så halt. dom har helt enkelt valt fel golv till ett sådant ställe enligt mig.

Efter badet så åkte vi till ett fik å fikade. Hittade några kakor som va helt mjölkfria så även T fick fika lite. Ja trevligt sällskap hade jag med mig. Den ena skulle hämta servetter å kom inte tillbaka förrän vårat fika va slut. Den andra pratade i mobilen eller tjatade om mer fikabröd. Men trevligt för J-E att träffa gamla bekanta då umgänget på ön inte är jätte stort ännu.

Nu blir det lite softa innan maten som värdfolket fixar. J-E å hans bror är ute å fixar med bilarna. Våran så att den är städad ifrån allt skräp tills vi åker hem. Å broderns så att den är redo för en vecka till fjälls. T håller på att försöka göra eld i öppna spisen men kan säga att det går sådär för henne men jäklar va duktig hon är på att tända tändstickorna det är just nu det enda som funkar.

Lite om våran vecka som har varit.

halloj i kylan! Våran familj befinner oss nu i Leksand. Vi har varit på resande fot mer än en vecka. Vi for iväg förra torsdagen. Vi lämnade då ön med morgonbåten för att sedan sakta dra oss norrut. Första natten sov vi på "hotell" precis utanför Leksand. Vid J-E:s bror med sambo. På fredagen efter frukosten så begav vi oss vidare ännu mer norr ut. Närmare bestämt Idrefjäll till vårat nya "hotell" J-E:s syster med familj. Vi hann nästan inte mer än dit så for både J-E å lillan ut i slalombacken med P och A. Första gången för lillan i en slalombacke. Men det gick tydligen super. Väl hemma tillbaka i huset så vankades det middag. Sen vart det sängen för barna. Dagen efter alltså nyårsafton så begav vi oss av till skiduthyrningen för att hyra en uppsättning slalomutrustning till Lillan å även fixa ett liftkort till J-E. Sedan begav dom sig ut i backarna å jag for "hem" igen till huset. Där tog jag det bara lugnt å duschade lite osv. Dom kom hem ifrån backen å lite senare på eftermiddagen så badade dom stora tjejerna bastu men dom sprang även ut i snön i bara bikini. Burr burr va det 14 minus eller något. På kvällen avnjöt vi en underbar nyårsmiddag med trevligt sällskap. SEdan försvann den ena efter den andra i säng. Kvar uppe till tolvslaget å det nya året va Tjejerna bus, jag å J. Vi fick se hur mycket fyrvarkeri som helst. SEdan va det hur svårt som helst att få tjejerna i säng. Tog ett bra tag för dom att somna. 

Nyårsdagen så for dom ut i backen igen å så har det sett ut alla våra dagar där uppe. Lillan lärde sig att åka och det har bara gått fortare å fortare för varje dag. Oj vad duktig hon har blivit. I tisdags va det sista dagen i backen för dom för denna gång. Efter backen for vi å badade på badet. Vi va helt ensamma en lååång stund så oj vilket badkar vi hade för oss själva två familjer. På kvällen lagade dom stora tjejerna mat och vi avslöt våran samvaro med att spela lite uno å mysa lite med chips. Sedan vart det sängen för dom små. En efter en åkte ut ur Uno:t så vart det tandborste å sedan ner i bädden.

På onsdagen va det frukost i magen å sedan göra sig klar för att fara vidare söder ut igen. Det hade kommit nästan upp till två dm snö under natten så bilen va väl insnöad. Men bilen kom fram å vi började köra sakta hemåt igen. Vi stannade i Mora å tittade lite å åt mat. Vi for tillsist till "hotellet" utanför Leksand igen. Ingen hemma med vi kom in med hjälp utav nyckeln. For en sväng till insjön å tittade men även för att handla till kvällsmaten. Väl tillbaka till "hotellet" så vart det matlagning å trevligt sällskap å lite wiispelande. T har ju fått nya spel under veckan så det va bara att koppla in hennes å spela en massa. Sedan va det sängen som gällde för oss alla.

Ja nu är vi framme vid gårdagen alltså trettondagsafton. Vi började med en mysigfrukost å sedan lite wiispelande innan vi tillsist beslöt oss för att åka till sågmyra för att kolla in affärerna där å även åka till falun för att leka på leklandet. Trevligt va det å alla på gott humör. På kvällen vart det tacopaj med värdfolket å svärmor som avslutades med lite kladdkaka å glass framför sportkrönikan.

Idag trettondagen så har vi bara tagit det lugnt sov länge å åt en mysig frukost tillsammans med värdfolket. DOm har nu åkt iväg til Borlänge å vi är kvar hemma. Vi har inte besämt vad som ska hittas på idag riktigt. En utav oss vill åka till badet å det är öppet till klockan tre så vi får väl se vad vi hittar på. Vi vet att det blir middag vid fem i ella fall. Solen lyser ifrån en klarblå himmel. så vi kanske bara ska gå ut ser så mysigt ut när solen lyser å det är en massa snö på marken.

Imorgon är det dags att lämna Dalarna för denna gång. Då bär det av hemmåt till vårat kära hem. Ja som alltid är det ju borta bra men hemma bäst! Längtar faktiskt efter min egna säng å min egna soffa. Dock inte vädret som är hemma. Har hört att det har varit riktigt busväder hemma när vi har varit iväg. Som sagt detta va lite om våran sista vecka som har varit.  Förlåt för alla stavfel men dom får ni bara ta.

Välkommen!

Hej å Välkommen till min/våran blogg. Här kommer ni att kunna hitta en massa om mig (mamman) å min familj. Vad vi gör å vad vi inte gör. Vi är en familj på en mamma, en kille å en dotter på snart hela 9år denna familj är rätt ny och har bara funnits i 2år till påsk. Vi lever tillsammans på Gotland där dottern går i andra klass i skolan, killen jobbar som vikarie på en större skola å som timvikarie på en icabutik å mamman är hemma å är långtidssjukskriven sedan snart 2år tillbaka. Våran familj bor i ett parhuslägenhet ute på södra Gotland precis vid karlsöarna å rakt in. Inga husdjur finns det heller hos oss. Utan det är endast vi tre som bor i våran stora trea som vi snart vill byta ut till ett "slott". Vi älskar att va ute å fara runt men vi älskar lika mycket att bara va hemma i våran "borg" å bara va. Som att vi är en ihop plockad familj så har vi en nära släkt på olika ställen i Sverige. Detta betyder att vi inte alltid kan ses så ofta men desstu roligare att träffas när vi väl gör det. Ja det va lite ifrån våran familj.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0