influensan.....

jaha ja febern fortsätter sätta stopp för våra planer. Tmår inte alls tipp topp. Går dagen igår va seg och hon hade inte så jätte hög feber mitt på dagen igår men igår kvälls så steg å steg den bara. fick ringa 1177 och dom sa att det va nog så att T har råkat ut för influensan. Så det är bara att ge alvedon, allergimedicin å astmamedicin för fullt. Så jag hoppas att hon piggnar på sig snart. Dagen idag vart bara en hemma dag och säga till B och A att dom inte bör komma hit eller något så att inte "kusinen" får detta skit. För natten här har varit hemsk kan jag säga. Även om jag gick och sov i ett annat rum och j-e låg kvar med T. Hon va jätte tät och sov typ fem minuter och sedan vaknade hon å så höll hon på. HOn vill inte alls va sjuk. Hon är så rädd att hon ska missa sin uppvisning i skolan nästa fredag för han p 1177 har sagt att hon kunde va sjuk upp till 1½ vecka ungefär samanlagt. fick även höra idag att den kunde sitta i lååång tid efter att man insjuknat. Men men bara att vänta och se. Vi får väl se vad som sker. Imorgon beger vi oss söder ut igen och hoppas att det går bra. Har börjat plocka ihop våra grejer så det ska bara va att plocka ut i bilen imorgon och sedan åka. Vi kommer fram när vi kommer fram. Vi har inga tidsplaner alls imorgon utan vi kör i den ork som J-E orkar köra och T orkar sitta. VI hoppas ju att hon somnar fort i bilen och sover en stund för att det ska bli skönare för henne. Annars så får hon väl se någon dvd eller något. det går ju att luta hennes stol lite så att hon slipper sitta helt rakt upp. Snart dags att värma mat så att vi får något i magen innan svärmor kommer förbi en liten sväng. Hon skulle komma förbi när hon har kommit hem ifrån västerås. Annars så har regnet fallit ifrån det grå molnen under två dagar nu. rätt trist om man säger så men inget man kan styra över heller. Får se vad för väder det erbjuds imorgon. tjing tjong ska gå och kolla T.

det blir inte alltid som man tänkt sig....

Ja precis så har det varit idag. Vi hade en planering och gjorde som vi hade bestämt. Vi åkte till Borlänge för att T ville det. När vi kom dit började hon frysa när vi kom till duschen och kände sig inte alls hundra. ville inte riktigt bada eller något. Vi försökte med lite mat men hon ville inte riktigt ha. Hon kändes lite varm men det är ju varmt i ett badhus så att säga. Efter 2½ timme gav vi upp hon ville liksom inte bada eller något utan bara frös hela tiden och inte alls road. Vi tog oss till dollar istället och tittade lite men hon orkade inte gå där heller fick sitta i kundvagnen hela tiden. Hon orkade inte ens gå ur och titta på leksakerna. Det vart en sväng även till biltema för att J-E ville titta där som vi inte har det hemma. Tog även en sväng till kupolen igen. T orkade inte gå där heller ingen ork alls och ingen lust till något. Ville inte ha mat inte ens donken ville hon ha. Efter att vi andra två har fått i oss lite mat så vart det en snabbis till stadium för att kolla om vi fick dag i baddräckten till T det fick vi 199kr ordinarie å idag va det 25% med kortet så 149gav vi. till apoteket å några andra få affärer snabbt innan vi for hem. Väl hemma tog jag tempen på lillan jo den visade faktiskt över 39graders feber inte konstigt att hon inte varit så pigg idag. J-E åkte iväg på fotboll å jag å T vilade hemma fick i henne lite alvedon. SÅ nu ikväll har hon varit lite piggare och fått i sig lite korv å godis. Hoppas nu att denna feber är över och inte kommer tillbaka imorgon så att vi kan njuta utav dom dagar som är kvar på semestern. annars så får vi bara ta och va hemma och inte göra så mycket utan bara va om det är så att hon inte har någon ork. hon sa själv tidigare idag att det va lika bra att fara hem till ön igen som att hon inte orkade va kvar här uppe utan ville hem till sitt och va sjuk. så nu hoppas vi att hon är pigg å glad imorgon, som sagt det blir inte alltid som man har tänkt sig men vi gör det bästa över det ändå just nu.

påskdagen 2012

jaha då är en dag ytterliggare till ända. Idag har vi haft en dag i ett lugnt tempo. Vi började dagen med att sova länge och sedan inta en mysig å lång frukost i ett soligt kök. lill"kusinen" med sin far kom över på ett litet spontanbesök. Trevligt trevligt. Vi beslöt oss efter besöket att vi skulle nog ta en sväng bort till hjultorget i insjön. Titta lite där. Givetvis så fick den göre Ohlsson ett besök också. Vi käkade lite där innan vi for hem. Råkade nog somna på soffan när vi kom hem för jag va rätt trött och mina armar spelar mig fortfarande en massa sprätt. Dom värker, vätskar sig och fingrarna blir som prinskorvar. Fy va obehagligt det är. fy fy..sen va de där att gå på bio eller inte gå på bio. T har tvekat å velat fram och tillbaka hela tiden. Men tillslut vart det ett biobesök för oss. Vi såg filmen Spegel, Spegel filmen om Snövit. Den va mycket bra tyckte vi alla tre. Helt värt pengarna¨kan jag säga. Så denna rekommenderar vi verkligen, Kvällen skulle avslutas med pizza å hamburgare hade vi tänkt då vi ej orkade laga mat. dock när vi kom hem så va det fel på burgaren, å j-e:s pizza. Som dom har hemkörning så fick dom köra hem med ny pizza å hamburgare helt gratis. Å det gjorde dom ocks vilken service. Lite tid att hitta tog det dock för dom men tillslut så gick det super. Dock åt inte T så mycket utav sin hamburgare för hon hade tydligen ont i magen men men rätt ska va rätt tycker jag. Nu ligger T och sover å J-E och jag ligger i soffan framför brasan och ser på film på tv:n snart blir det sängen för oss. Imorgon blir det nog Borlänge och äventyrsbad om lillan mår bra. Det är hon som har valt så det är bara tuta och köra. Vi har nu 3 dagar kvar i leksand så ska man hinna med allt så gäller det att planera. men tycket att det har varit skönt att bara kunna va och ta det lugnt. T längtar till sommaren då hon ska tillbaka till dalarna dock är det fäboden som gäller.

påskafton

ja idag är det påskafton 2012. Dagen har vi spenderat på kupolen och gjort av med pengar. Vi hittade rätt mycket. Både T å J-E fick med sig en massa fotbollsprodukter hem. T fick ett par skor, två par knickers, benskydd å någon sorts grej till att sätta fast benskydd/strumpa med i stället för tejp. Hon fick även en rosabadmössa och simglasögon. Simmössan va väl lättaste grejen att få henne att vilja ha värre med skorna kan jag säga. Tog lång tid innan vi fick henne att pröva men när hon gjorde det tillslut så vart det ett par grus/grässkor utan dobbar utan endast små grejer under sulan. Dom kostade 149kr så det va helt okej pris å inga snören heller utan det är karborreband så hon kan nu klä på sig dom själv. Det vart även nya benskydd med lite rosa på dom ska hon nu kunna ha ett bra tag i ella fall tills hon blir 150cm lång. Vart även lite köpt till mig två linnen å en tröja + väska. Allt hade vi 25% på så allt vart inte så dyrt till slut. sista gången vi va inne så skulle det ha kostat över 800kr men vi betalade 400 å lite till. Det är helt underbart med rabatter ibland så att man får ner priset. T hade även velat ha en ny baddräkt med den hon ville ha fanns inte i hennes storlek så vi får väl kolla på det i linköping istället. Den kommer att passa super med hennes nya badmössa. Hoppas att det kommer att finnas där bara. SEn vart det inte så mycket handlat utan vi gick mest runt och tittade i kupolen. Väl hemma vart det värma en paj ifrån frysen dock så vart den rätt torr. tror att skinkan har tagit en massa vätska och även att det inte blir så jätte bäst utan ost i en sådan paj som jag gjorde. men men det gick att äta. Annars har det inte gjorts så mycket här ikväll. T köpte ju även nya spel till sitt DS så det går för fullt eller den sista timmen har det gått för fullt. Innan tog hon å J-E ett bad med bubblor dock tog varmvattnet slut. Snart blir det sängen för oss. Imorgon har vi inga större planer utan får ta det som det kommer eller något. T har pratat om att hon vill åka till badet å bada hon har ju inte varit på ett bad sedan i måndags så tarmen drar väl kanske. Det pratas också om någon bio men om det blir imorgon eller på måndag är inte bestämt. Som sagt vi får se vad som sker. Dock blir det väl så att det blir en lugn dag. Kanske en promenad. Vi har ju peppar peppar inge snö här ännu. Såg på bilder ifrån ön så jag är rätt glad att vi inte är där. Upptäckte idag när vi gick mycket så fick jag mina jäkla prinskorvar till fingrar igen. fy fy men har köpt en grej som jag ska testa. hade velat ha typ stödstrumpor fast till fingrar, händer å armar istället för till fot å ben. men jag vet inte vart man får tag i det. Som sagt strax sängen för att vakna till en ny dag imorgon som inte är fulltecknad. så fritt fram att komma med förslag.

lååååååång fredag....

Ja idag är det lååååång fredag. Vi började dagen med att mysa tillsammans i sängen tills affären va öppen och lite så. där vart det att köpa lite frukost för att ha att äta. Det beslöts även att vi skulle ta en promenad runt byn. Dom har någon sorts tipspromenad här varje långfredag. Vi gick med J-E:s bror och tjej å den lilla söta "kusinen". En mysig promenad vart det och fint väder har vi haft idag också lite små kallt men inge snö mer än dom få fjunen som låg på marken när vi vaknade men försvann så fort det vart lite mer in på dagen. Det grillades korv och gräddades våfflor under promenaden som man kunde köpa. Så det intogs lite grillad korv på vägen för dom två andra. Klockan 14:00 så vankades det påsk/födelsedagsmiddag hos svärmor. Gott gott och trevligt sällskap. T fick även hålla och bära på lill "kusinen" så stolt så. Så nu finns det risk för en massa tjat om ett syskon. Men vem vet... någon dag kanske även lilla T får en bror eller syster. När dom andra gästerna hade åkt hem så spelade vi en omgång memory innan vi åkte. T tog även en sväng med sin sparkcykel ute i området där. Ikväll har vi då inte gjort mycket. bara tagit det lugnt. T å J-E har spelat lite bordshockey annars har vi bara tagit det lugnt. Planerat upp vår semester lite har vi också gjort så att vi vet vad vi ska hitta på underdagarna. T drog nu också ut en tand helt själv nästan inget blod eller något. bara en tjej som hade en väldigt löstand så hon beslöt att dra ut den och det gick fort kan jag säga.tog nog mer tid att rigga upp allt. vatten, papper något att lägga tanden i och förbereda sig mentalt för att ta bort den. Nej nu ska jag titta på tanden vart hon har lagt den å sedan blir det nog strax göra sig klar för sängen är lite trött ikväll. Imorgon blir det borlänge med svärmor. Blir att besöka kuplen för lite tittning i affärer. Vi säger God natt!

kvällsfika i Handen


kväll i bilen

nu är vi i Borlänge så inte jätte långt kvar innan vi kan få krypa ner i sängen. T har dock sovit sedan innan Enköping. tänk om man kunde.sova men tyvärr så gör sig min kropp till.känna riktigt mycket men men så är det bara att stå ut.

påsk å resa.

Idag far vi norr ut. Solen lyser ifrån en klarblå himmel å lite blåst men kallt. Har packat bilen eller har maten kvar som ska packas ut men det får vänta en stund. Vet bara inte vad jag ska hitta på nu bara är allmänt uttråkad ska hämta thuva vid tre å.sedan far vi till stan. Har försökt plocka en massa här hemma skulle vilja dammsuga men nej vill inte utsätta min kropp för det just nu känner jag. Den värker å ömmer lite ändå känner jag. Nej nu vila en stund till innan jag fixar det sista.

soliga onsdag!!!

halloj! härliga soliga onsdag! en onsdag med en sol som lyser ifrån en klarblå himmel och inte en gnutta blåst. helt underbart. Jag har redan idag gått min promenad, gjort 2 formar lasagne + att jag har 1 form med mjölkfri paj i ugnen. hade tyvärr inte mer smör/margarin hemma så det kunde bara bli en form just nu. men ska ju iväg till badet när den i ugnen är klar så jag får ju handla mer margarin när jag åker hem. Lite synd om dom andra två för jag kan säga att det vart mycket broccoli ii pajen och morötter i lasagnen men jag hoppas att dom gillar det ändå. det går ju att plocka ur. Tänkte nämligen att det skulle va bra att ta med sig dessa formar nu när vi ska iväg så att vi kan lägga dessa i frysen när vi kommer fram så att vi bara har att ta fram någon dag när vi har varit ute å fart och inte orkar laga någon större mat. tänkte även att vi kan äta det på båten då det inte är säkert att det finns något till T som jag ej har beställt någon mat till henne. Annars så har jag redan varit ute på min dagliaga promenad men understället åkte på även idag kan jag säga. minus 6 grader när T och jag traskade iväg till bussen. En tjej på rätt bra humör idag. HOn ska ju leka med kompis och sedan är det öppethus på skolan ikväll så det blir en sväng dit också. Så full fart det ska ju hinnas med att packa också. T åker ju till skolan imorgon och sedan kommer hon ju inte hem förrän efter lovet. Så det är lite som ska fixas när vi kommer hem ikväll. I går rensade jag hennes garderob kan säga att dagis blir nog rätt glada. skänker en hel kasse + lite en massa tidningar vid sidan om. skönt att bli av med det. T sa faktiskt inte så mycket om det utan tycker att det va skönt att få mer plats. ska även fortsätta rensa dock inte idag då det räcker med altl annat jag gör för min kropp idag. måste ju vila den så att den pallar att åka mycket bil imorgon. Vill göra mycket mera men kroppen pallar inte. skickade i ella fall in pappret med min underskrift till fk i tisdags så vi får se vad som sker. men det blir ju utredning när jag kommer hem frågan är bara hur många dagar det blir. vill ju få det överstökat fort. nej nu får ugnen gärna skynda sig lite så att det blir klart så att jag kan komma iväg till badet och träna. tjing tjong i solens sken!

april april....

Söndag söndag är det idag söndagen den 1 april.T har kommit hem till oss med en lampa, vattenflaska å en liten leksak som hon har inkaserat ifrån sitt umgänge. Förkylningen har varit bättre idag. troligtvis en liten allergireaktion blandat med lite snorighet. hoppas att febern och ännu mera snorighet håller sig borta då vi ska fara iväg till fastalandet senare i veckan. Annars så har vi varit i kyrkan idag och lyssnat på minisarna och kyrkis. Grillat korv lekt i prästgården. Det är inte alla präster som bjuder in i sitt hem och låter barna fara omkring som dom vill. Oj oj T kände sig hemma direkt och visade runt dom andra tjejerna som va med. full fart va det. Men gud va kallt det va det blåste snålt kan ajg säga. man kan ju tro att det är rena rama vintern ju. ja ja trevligt va det. T fick med sig en påse mjölkfria bullar hem. Å glad va hon över det. Ikväll har T å jag bara tagit det lugnt när J-E har varit och tränat. Imorgon är det skola igen och jag ska till BUP på möte. Tjoho.... nu kör vi med ny vecka. ska även skicka iväg ett papper till fk så att dom får min fina underskrift som dom tydligen behöver för att utreda mig. T ska även testa att sova i sitt rum igen efter att ha legat på golvet i vårat rum ett antal veckor nu. Men madrasserna ligger kvar så får vi se hur det känns för henne. Vill hon komma tillbaka så får hon givetvis göra det. Strax ska jag gå i säng då jag har sovit skit kasst då min kropp inte alls är i lag. Fingrarna svullnar upp, sticker å domnar i armarna å det värker som jag inte vet vad. men men bara att bita ihop gör det någon dag till sedan får jag kanske göra något. skulle vilja testa vätskedrivande för att se om det är vätska jag samlar på mig att det är därför det svullnar upp så mycket. ja ja vi får se hur det går med allt. nu är det som sagt strax sängen. plocka ut ifrån tvrummet å sedan fixa det sista inför morgondagen också. god natt!

RSS 2.0