Lite om våran vecka som har varit.

halloj i kylan! Våran familj befinner oss nu i Leksand. Vi har varit på resande fot mer än en vecka. Vi for iväg förra torsdagen. Vi lämnade då ön med morgonbåten för att sedan sakta dra oss norrut. Första natten sov vi på "hotell" precis utanför Leksand. Vid J-E:s bror med sambo. På fredagen efter frukosten så begav vi oss vidare ännu mer norr ut. Närmare bestämt Idrefjäll till vårat nya "hotell" J-E:s syster med familj. Vi hann nästan inte mer än dit så for både J-E å lillan ut i slalombacken med P och A. Första gången för lillan i en slalombacke. Men det gick tydligen super. Väl hemma tillbaka i huset så vankades det middag. Sen vart det sängen för barna. Dagen efter alltså nyårsafton så begav vi oss av till skiduthyrningen för att hyra en uppsättning slalomutrustning till Lillan å även fixa ett liftkort till J-E. Sedan begav dom sig ut i backarna å jag for "hem" igen till huset. Där tog jag det bara lugnt å duschade lite osv. Dom kom hem ifrån backen å lite senare på eftermiddagen så badade dom stora tjejerna bastu men dom sprang även ut i snön i bara bikini. Burr burr va det 14 minus eller något. På kvällen avnjöt vi en underbar nyårsmiddag med trevligt sällskap. SEdan försvann den ena efter den andra i säng. Kvar uppe till tolvslaget å det nya året va Tjejerna bus, jag å J. Vi fick se hur mycket fyrvarkeri som helst. SEdan va det hur svårt som helst att få tjejerna i säng. Tog ett bra tag för dom att somna. 

Nyårsdagen så for dom ut i backen igen å så har det sett ut alla våra dagar där uppe. Lillan lärde sig att åka och det har bara gått fortare å fortare för varje dag. Oj vad duktig hon har blivit. I tisdags va det sista dagen i backen för dom för denna gång. Efter backen for vi å badade på badet. Vi va helt ensamma en lååång stund så oj vilket badkar vi hade för oss själva två familjer. På kvällen lagade dom stora tjejerna mat och vi avslöt våran samvaro med att spela lite uno å mysa lite med chips. Sedan vart det sängen för dom små. En efter en åkte ut ur Uno:t så vart det tandborste å sedan ner i bädden.

På onsdagen va det frukost i magen å sedan göra sig klar för att fara vidare söder ut igen. Det hade kommit nästan upp till två dm snö under natten så bilen va väl insnöad. Men bilen kom fram å vi började köra sakta hemåt igen. Vi stannade i Mora å tittade lite å åt mat. Vi for tillsist till "hotellet" utanför Leksand igen. Ingen hemma med vi kom in med hjälp utav nyckeln. For en sväng till insjön å tittade men även för att handla till kvällsmaten. Väl tillbaka till "hotellet" så vart det matlagning å trevligt sällskap å lite wiispelande. T har ju fått nya spel under veckan så det va bara att koppla in hennes å spela en massa. Sedan va det sängen som gällde för oss alla.

Ja nu är vi framme vid gårdagen alltså trettondagsafton. Vi började med en mysigfrukost å sedan lite wiispelande innan vi tillsist beslöt oss för att åka till sågmyra för att kolla in affärerna där å även åka till falun för att leka på leklandet. Trevligt va det å alla på gott humör. På kvällen vart det tacopaj med värdfolket å svärmor som avslutades med lite kladdkaka å glass framför sportkrönikan.

Idag trettondagen så har vi bara tagit det lugnt sov länge å åt en mysig frukost tillsammans med värdfolket. DOm har nu åkt iväg til Borlänge å vi är kvar hemma. Vi har inte besämt vad som ska hittas på idag riktigt. En utav oss vill åka till badet å det är öppet till klockan tre så vi får väl se vad vi hittar på. Vi vet att det blir middag vid fem i ella fall. Solen lyser ifrån en klarblå himmel. så vi kanske bara ska gå ut ser så mysigt ut när solen lyser å det är en massa snö på marken.

Imorgon är det dags att lämna Dalarna för denna gång. Då bär det av hemmåt till vårat kära hem. Ja som alltid är det ju borta bra men hemma bäst! Längtar faktiskt efter min egna säng å min egna soffa. Dock inte vädret som är hemma. Har hört att det har varit riktigt busväder hemma när vi har varit iväg. Som sagt detta va lite om våran sista vecka som har varit.  Förlåt för alla stavfel men dom får ni bara ta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0